Karamellisert banansplitt
Hvordan vil du ha din banan? Karamellisert, takk! Alt blir ekstra godt med litt smør og sukker, og banan er inget unntak. Karamellisert banansplitt er det perfekte tilbehøret til is og gjerne med varm sjokoladesaus. Raskt og enkelt å forberede og resten gjør seg selv i ovnen, mens du kan nyte hyggelig selskap ved middagsbordet.
Ønsker du annet tilbehør til is, anbefaler jeg å lage sjokolade fondant. Tar noen minutter lenger å forberede men fortsatt veldig enkelt. Dessuten smaker det absolutt helt himmelsk! HER finner du oppskrift og fremgangsmåte på alt fra en fondant til så mange du skulle ønske.
For å lage karamellisert banansplitt til 2 personer trenger du:
1 banan
bruntsukker
kanel
ingefær
sitronsaft
smør
Slik gjør du:
1. Smør en ildfast skål med smør. Del bananen på langs og legg de med den bøyde utsiden ned.
2. Smør bananene med litt sitronsaft.
3. Fordel godt med brunt sukker, kanel, smør biter og litt ingefær utover bananene.
4. Stekes midt i ovnen på 250ºC i 10-12 minutter.
Serveres varme med is eller krem og sjokolade saus til!
Som en ekstra bonus er de naturlig frie for gluten. Så ingen grunn til å bli stresset for å skulle servere noe som kan blir galt. Trenger du flere tips kan du finne glutenfrie serverings forslag HER!
Her i huset har dette blitt en av våre go to dessert når man trenger noe for å avrunde middagen. Da det alt i alt ikke blir så usunt og tar minimalt med tid og forberedelser. Har du bananer i hus har du typ hva du behøver, resten blir eventuelt en ekstra bonus.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har testet oppskriften på karamellisert banansplitt eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- Smør en ildfast skål med smør, skjær bananene på langs og dem med yttersiden ned i skålen.
- Smør bananene med sitronsaft.
- Fordel godt med brunt sukker, kanel, smør biter og litt ingefær utover bananene.
- Stek midt i ovnen på 250ºC i 10-12 minutter.
Serveres varme med is, krem og sjokoladesaus!