Banansplitt kake
21. juli 2017
Banansplitt er en deilig dessert spesielt i varmen, men har du noen gang tenkt på servere desserten som en kake? Dette er en “no bake” kake som kan lages glutenfri. Banan, ananas, jordbær og 2 typer av krem blir kaken en myk og frisk opplevelse, samtidig har den en bunn av kjeks og er toppet med valnøtter noe som får det til å knase litt.
I denne oppskriften brukes Cool-Whip, det er en amerikansk krem som du fint kan lage hjemme selv. Oppskriften på Cool-Whip finner du HER.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
Kjeks bunn:
- 35 g smeltet smør
- 150 g chocolate chips cookies Schar, Choco Chip Cookies for glutenfri bunn
Bananfyll:
- 200 g kremost naturell romtemperert
- 55 g Smør romtemperert
- 7 dl melis
- 3 Bananer
- 1 boks hermetiske ananas
- 3 dl cool-whip/krem
Porsjoner: cm rund springform
Instruksjoner
Kjeks bunn:
- Knus kjeksene i en food prosesor eller med en kjevle. Smelt smøret og bland det sammen med kjeks smulene.
- Trykk det jevnt utover formen og la det stå kaldt i minimum 10 minutter slik at den blir fastere.
Bananfyll:
- Miks sammen philidelfia ost, smør og melis til det får en kremete kosestens, dette tar ca 5 minutter.
- Hell kremost kremen utover kjeks bunnen.
- Skjær bananene, og ananasen i mindre biter. Tørk ananasen lett med litt papir så sukker laken ikke renner ut i kaken.
- Trykk bananene ned i kremen og strø ananas biter over.
- Spre cool-whip kremen jevnt over laget med ananas.
- Sett banansplitten kaldt i kjøleskapet i minst 4 timer for at alle lagene skal sette seg og få riktig tekstur.
Topping:
- Før servering pynter du med valnøtt biter, kirsebær eller jordbær. Serveres med sjokolade saus.
Del denne oppskriften

Nyere
Semulepudding med rom
Du vil kanskje også like

Eplepai
24. mai 2017
Tilslørte bondepiker
23. mai 2017