Dessert,  Halloween,  Kaker

Gresskarpai med vaniljekrem

Gresskarpai med vaniljekrem og cool-whip

Dette er en saftig og frisk pai med smak av “pumpkin spice” og vanilje. Bunnen kan lages glutenfri og dagen i forveien. Smaken er rund og vil falle i smak hos de aller fleste. Derfor er gresskarpai med vaniljekrem en pai som vil passe perfekt for selskaper ut igjennom høsten.

I denne oppskriften trenger du lage cool-whip, lett forklart er det en kremfløte med gelatin i. Les gjerne fremgangsmåten HER for å oppnå ett så bra resultat som mulig!

Gresskarpai med vanilje krem sett ovenifra

Om du ønsker å lage gresskar pure selv finner du en lett beskrevet fremgangsmåte her:

  1. Del gresskarene i to, skrap ut frø og innmat.
  2. Legg gresskarene med den flate siden ned på ett folie dekt stekebrett med høye kanter. 
  3. Hell litt vann på stekebrettet ca 3 dl, etterfyll med vann om alt fordampes bort.
  4. Legg ett lag med folie over gresskarene.
  5. Stekes midt i ovnen på 180°C til gresskarene er møre, rundt 60-90 min. 
  6. Skrap ut kjøttet med en skje og kjør i blenderen til en jevn pure.
gresskarpai med vaniljekrem sett fra siden.

Til en gresskarpai med vaniljekrem trenger du:

Kjeks bunn:

300 g Digestive kjeks

100 g smør

1 ts kanel

1/2 ts muskat

1/2 ts ingefær

1/2 ts pepper

Gresskar fyll:

400 g gresskar pure (en boks Libby’s Pure Pumpkin)

200 g philadelphiaost

2 dl sukker

1/2 ts kanel

1/2 ts muskat

2 egg

Topping:

1 pose vaniljekrem

3 dl cool-whip/krem* (Les fremgangsmåte HER!

*med oransje icing farge om ønsket.

Slik gjør du:

Kjeks bunn:

1.Knus kjeksene i en food prosessor og bland inn kanel, ingefær, muskat og pepper.

2.Smelt smøret, rør det inn i kjeks blandingen.

3.Dekk en 26 cm springform med bakepapir. Trykk kjeks deigen godt sammen og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Avkjøl.

Gresskar fyll:

4.Miks gresskar pure, philadelphiaost, sukker, kanel og muskat sammen.

5.Rør forsiktig inn ett egg av gangen.

6.Hell røren over kjeks bunnen, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl helt før du tar på topping.

Topping:

7.Lag til vanilje krem og cool-whip.

8.Legg ett lag med vaniljekrem og ett med cool-whip.

9.La kaken stå kaldt i minst 3 timer før servering.

Gresskarpai med vaniljekrem
Legg gjerne igjen en kommentar om du har laget gresskarpai med vaniljekrem eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Gresskarpai med vaniljekrem
Print Recipe
Dette er en saftig og frisk pai med smak av "pumpkin spice" og vanilje. Bunnen kan lages glutenfri og dagen i forveien.
Porsjoner
1 26 cm rund springform
Porsjoner
1 26 cm rund springform
Gresskarpai med vaniljekrem
Print Recipe
Dette er en saftig og frisk pai med smak av "pumpkin spice" og vanilje. Bunnen kan lages glutenfri og dagen i forveien.
Porsjoner
1 26 cm rund springform
Porsjoner
1 26 cm rund springform
Ingredienser
Bunn:
Gresskar fyll:
Topping:
Porsjoner: 26 cm rund springform
Instruksjoner
Bunn:
  1. Knus kjeksene i en food prosessor og bland inn kanel, ingefær, muskat og pepper.
  2. Smelt smøret, rør det inn i kjeks blandingen.
  3. Dekk en 26 cm springform med bakepapir. Trykk kjeks deigen godt sammen og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Avkjøl.
Gresskar fyll:
  1. Miks gresskar pure, philadelphiaost, sukker, kanel og muskat sammen.
  2. Rør forsiktig inn ett egg av gangen.
  3. Hell røren over kjeks bunnen, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl helt før du tar på topping.
Topping:
  1. Lag til vanilje krem og cool-whip.
  2. Legg ett lag med vaniljekrem og ett med cool-whip.
  3. La kaken stå kaldt i minst 3 timer før servering.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *