Dessert,  Valentines day

Sjokoladefondant

Finnes det noen bedre dessert for en sjokolade elsker enn sjokoladefondant?

Det sies att sjokoladefondant ble til ved ett uhell av en fransk konditor. Det er noe som har skjedd ganske ofte opp igjennom historien, at nye kaker og desserter blir oppdaget pga feil av ulike slag.

Det er noe å tenke på om man er usikker på å prøve noe nytt. Blir det galt så har du kanskje funnet opp en helt ny dessert. Om du er riktig heldig blir det en klassiker som blir kjent over verden. Altså burde det ikke være så skummelt så prøve på noe nytt.. men bare være en fantastisk mulighet til å gjøre nye oppdagelser!

Jeg kommer fra en familie på seks. I flere år var oppskriften jeg hadde på sjokoladefondant til åtte, noe som ble frustrerende siden det alltid ble for mye. Sjokoladefondant er mektig og med tilbehør ved siden av kjenner man god og mett etter en . Dermed kom jeg på ideen om å lage oppskriften om til en porsjons oppskrift, så det blir passe mengde uansett om man er ti eller to.

En av mine mer brilliante ideer, som jeg skal være helt ærlig. Senere har jeg tenkt på at dette gjeller alle type desserter man serverer til middags gjester ol. Alt burde lages i porsjons oppskrifter slik at det passer alle typer av selskap. Da sparer man penger, tid og slipper å kaste mat. Genialt eller hva?!

Det blir da heller ingen grunn til å ikke kunne unne deg det lille ekstra også i eget selskap. Selv oppvasken blir minimal siden alle ingrediensene for plass i ett lite glass. Tar du i bruk mikroen for å smelte smøret blir det super smidig, på linje med  en “kake i kopp oppskrift” bare bedre på smak og konsistens. Så på alle måter en drømme dessert uansett omstendigheter.

             

Oppskriften kan fint lages glutenfritt, det er slik jeg ble kjent med den og det er på mange måter blitt en liv bøyle for deler av familien som bør unngå gluten, meg selv inkludert.

Kjenner du noen som har gluten intoleranse som du gjerne skulle invitert på middag men blir redd for å servere noe som blir galt?

Lager du sjokoladefondant kan du puste lettet ut, noen tidligere erfaring trengs ikke.  De blir alltid vellykket og smaker ikke “glutenfritt” så alle rundt bordet vil bli tilfredse. Jeg gir 100% fornøyd garanti på denne oppskriften på både smak og konsistens, med eller uten gluten om du bruker anbefalt mel type.

Server sjokoladefondanten varm, gjerne med vanilje is, syltetøy eller friske bær. Det komplimentere veldig godt den mektige sjokolade smaken. 

GIF

Så finnes det en bedre dessert for sjokolade elskere enn sjokoladefondant? Jeg tror neppe det, med en stekt hinnen og flytende innsiden blir det en opplevelse for store og små. Er du enig?

Til en sjokoladefondant trenger du: 

30 g smør

30 g sukker

40 g lys koke sjokolade

20 g mel (Glutenfritt alternativ: Toro glutenfri kake mix)

1 egg

Slik gjør du:

1.Hakk sjokoladen.

2.Smelt smør.

3.Ha sukker og sjokolade i smøret, rør mens du lar det smelte.

4.Rør inn mel.

5.Rør inn egg.

6.Hell røren i amerikanske muffinsformer, nesten fulle.

7.Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.

8.Avkjøl 2-3 minutter på benken før du klipper 3 snitter i formen. Sett fonten opp ned på ett fat og ta av papiret.

Skal du bake til flere trenger du ikke sette deg ned å regne ut oppskriften, dette er gjort for deg i oppskrift skjemaet nederst på siden. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn hvor mange porsjoner du trenger og bake i vei uten å sitte igjen med masse overflødige rester.

Test oppskriften selv og kom gjerne med din tilbake melding. 

Følg Made by Belle på Instagram for å holde deg oppdatert på nye oppskrifter.

Håper det smaker!

Belle

Sjokoladefondant
Print Recipe
Den perfekte sjokoladefondant, med en flytende innside og fyldig smak er den umulig å ikke like. Servers med vanilje is og friske bær!
Porsjoner Forberedelse
1 fondant 10 minutter
Koke/steketid
10-12 minutter
Porsjoner Forberedelse
1 fondant 10 minutter
Koke/steketid
10-12 minutter
Sjokoladefondant
Print Recipe
Den perfekte sjokoladefondant, med en flytende innside og fyldig smak er den umulig å ikke like. Servers med vanilje is og friske bær!
Porsjoner Forberedelse
1 fondant 10 minutter
Koke/steketid
10-12 minutter
Porsjoner Forberedelse
1 fondant 10 minutter
Koke/steketid
10-12 minutter
Ingredienser
Porsjoner: fondant
Instruksjoner
  1. Hakk sjokoladen i mindre biter.
  2. Smelt smør og sett til side.
  3. Tilsett sukker og hakket sjokolade, la det smelte inn i smøret mens du rører.
  4. Rør inn mel.
  5. Rør inn ett egg av gangen.
  6. Hell røren i amerikanse muffinsformer, nesten fulle.
  7. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
  8. Avkjøl 2-3 minutter på benken før du klipper 3 snitter i formen. Sett fonten opp ned på en fat og ta av papiret.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *