Dessert,  Iskrem

Karamellisert banansplitt

karamellisert banansplitt

Hvordan vil du ha din banan? Karamellisert, takk! Alt blir ekstra godt med litt smør og sukker, og banan er inget unntak. Karamellisert banansplitt er det perfekte tilbehøret til is og gjerne med varm sjokoladesaus. Raskt og enkelt å forberede og resten gjør seg selv i ovnen, mens du kan nyte hyggelig selskap ved middagsbordet.

Ønsker du annet tilbehør til is, anbefaler jeg å lage sjokolade fondant. Tar noen minutter lenger å forberede men fortsatt veldig enkelt. Dessuten smaker det absolutt helt himmelsk! HER finner du oppskrift og fremgangsmåte på alt fra en fondant til så mange du skulle ønske.

karamellisert banansplitt med is

For å lage karamellisert banansplitt til 2 personer trenger du:

1 banan

bruntsukker

kanel

ingefær

sitronsaft

smør

Slik gjør du:

1. Smør en ildfast skål med smør. Del bananen på langs og legg de med den bøyde utsiden ned.

2. Smør bananene med litt sitronsaft.

3. Fordel godt med brunt sukker, kanel, smør biter og litt ingefær utover bananene.

4. Stekes midt i ovnen på 250ºC i 10-12 minutter.

Serveres varme med is eller krem og sjokolade saus til!

forberedelse av karamelisert banansplitt

Som en ekstra bonus er de naturlig frie for gluten. Så ingen grunn til å bli stresset for å skulle servere noe som kan blir galt. Trenger du flere tips kan du finne glutenfrie serverings forslag HER!

Her i huset har dette blitt en av våre go to dessert når man trenger noe for å avrunde middagen. Da det alt i alt ikke blir så usunt og tar minimalt med tid og forberedelser. Har du bananer i hus har du typ hva du behøver, resten blir eventuelt en ekstra bonus.

Karamellisert banansplitt med is og sjokolade saus
Legg gjerne igjen en kommentar om du har testet oppskriften på karamellisert banansplitt eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Karamellisert banansplitt
Print Recipe
En oppgradert utgave av den originale banansplitten. Smaker himmelsk! Passer perfekt som kveldskos eller som en lettvint dessert.
Porsjoner Forberedelse
2 personer 5 min
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner Forberedelse
2 personer 5 min
Koke/steketid
10-12 min
Karamellisert banansplitt
Print Recipe
En oppgradert utgave av den originale banansplitten. Smaker himmelsk! Passer perfekt som kveldskos eller som en lettvint dessert.
Porsjoner Forberedelse
2 personer 5 min
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner Forberedelse
2 personer 5 min
Koke/steketid
10-12 min
Ingredienser
Porsjoner: personer
Instruksjoner
  1. Smør en ildfast skål med smør, skjær bananene på langs og dem med yttersiden ned i skålen.
  2. Smør bananene med sitronsaft.
  3. Fordel godt med brunt sukker, kanel, smør biter og litt ingefær utover bananene.
  4. Stek midt i ovnen på 250ºC i 10-12 minutter.
Notater

Serveres varme med is, krem og sjokoladesaus!

Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *