Hjemmelaget vaniljesaus
En god hjemmelaget vaniljesaus er ett must i enhver kokebok, da den passer som tilbehør til enhver dessert. Glem ferdige kartonger og poser, her deler jeg en saus som er rask å lage og har en fyldig vanilje smak. Og som vanlig smaker hjemmelaget best!
Tips! Frys ned den overflødige eggehviten og bruk den senere til andre gode desserter! HER finner du oppskrifter hvor man bruker eggehvite.
Til en porsjon hjemmelaget vaniljesaus trenger du:
2,5 dl melk
2,5 dl kremfløte
5 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 vaniljestang
Slik gjør du:
1.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele.
2.Ha melk, fløte og halvparten av sukkeret i kjelen og kok opp under omrøring.
3.Ha eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
4.Hell fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
5.Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men skal ikke kokes.
6.Sil vaniljesausen over i en bolle og avkjøl.
7.Oppbevares i kjøleskapet frem til servering!
Legg gjerne igjen en kommentar om du har testet oppskriften på vaniljesaus eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 2,5 dl Melk
- 2,5 dl kremfløte
- 5 eggeplommer
- 1/2 dl sukker
- 1 vaniljestang
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele.
- Ha melk, fløte og halvparten av sukkeret i kjelen og kok opp under omrøring.
- Ha eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
- Hell fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
- Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke.
- Sil vaniljesausen over i en bolle og avkjøl. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.