Hvit sjokolademousse
Hvit sjokolademousse er godt som dessert eller som fyll i kaker. Dette er en oppskrift som er perfekt når du skal gi din kjære en smakfull oppmerksomhet, da den gir to passe store porsjoner.
Nederst på siden finner du ett oppskrift skjema. Oppskriften på hvit sjokolademousse kan printes ut og regne ut rett ingrediens mengde om du skal lage en større porsjon. Vil du bruke oppskriften som fyll i en kake ville jeg anbefale å minst triple porsjonen (skriv 6 porsjoner nede i oppskrift skjemaet for å få riktige mål) men dette kommer selvfølgelig litt an på hvor stor kake du lager, hvor mange lag osv.
Som dessert passer hvit sjokolademousse godt sammen med friske bær!
Hvit sjokolademousse kan oppbevares i kjøleskap i ett par dager, gjerne i en lufttett boks for å unngår at det øverste laget på moussen skal bli stivere.
Til 2 porsjoner tenger du:
1/2 plate gelatin
50 g hvit sjokolade
1/2 dl melk
10 dråper vaniljessense
1 dl kremfølte
Slik gjør du:
1.Del gelatin platen i to med hjelp av en saks. Legg en halvdel i kaldt vann i ca 10 min.
2.Hakk den hvite sjokoladen i biter.
3.Varm opp melken og klem vannet ut av gelatinen. Rør den godt inn.
4.Ha i vaniljessense og ha sjokoladen i. La den stå 2-3 minutter.
5.Pisk kremfløten.
6.Rør i sjokoladeblandingen til alt er godt blandet. La den bli romtemperert.
7.Vend sjokoladeblandingen inn kremen med hjelp av en slikkepott til alt er jevn fordelt.
8. Hell i serverings skåler og sett dessertene kaldt i 2-3 timer før servering.
Server gjerne med friske bær, det vil bryte veldig godt med hvit sjokolademousse.
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver på oppskriften sjokoladekuler eller har noen spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle