Kaker

Sjokolade ostekake med brownie

ett kakestykke av sjokolade ostekake med brownie

Med en fløyelsmyk og kladdete sjokoladesmak er sjokolade ostekake med brownie drømmen for enhver sjokolade elsker!! Den er fin å se på men smaker enda bedre. Ett spennende innslag på kakebordet og vil falle i smak blant alle aldere men spesielt bland de små. MUMS!

Brownie bunnen kan lages glutenfri og kaken kan fryses ned. Det gjør den veldig anvendelig og bra når du trenger å forberede for fest i forveien. Når den tas opp fra fryseren er det viktig at den får tid på seg til å tine i kjøleskapet for å beholde riktig konsistens.

Er du glad i ostekaker har jeg flere spennende smaker til deg HER!

marmorert sjokolade ostekake med brownie

Til en sjokolade ostekake med brownie trenger du:

Brownie bunn: (24 cm springform)

3 Egg

4 dl sukker

150 g Smør

3 dl Mel (for glutenfri: toro glutenfri kake mix)

4 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 ts Salt

Sjokolade ostefyll:

300 g philadelphiaost

70 g sukker

3,5 ts gelatinpulver

3 dl kremfløte

150 g lys kokesjokolade

2 dl Melk

2 eggeplommer

1 vaniljestang

Slik gjør du:

Brownie bunn: (24 cm spring form)

1.Visp egg og sukker sammen.

2.Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.

3.Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.

4.Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min. Avkjøl.

Ostefyll:

5.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.

6.Pisk eggeplommene lett sammen. Hell deretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.

7.Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.

8.Bland sammen philadelphiaost, fløtemelken og sukker.

9.Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.

10.Pisk krem og vend den forsiktig inn med en slikkepott.

11.Fordel blandingen i to boller.

12.Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.

13.Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.

14.Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.

15.Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.

Sjokolade ostekake med brownie
Legg gjerne igjen en kommentar om har prøvd sjokolade ostekaken med brownie eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Sjokolade ostekake med brownie
Print Recipe
Porsjoner
24 cm springform
Porsjoner
24 cm springform
Sjokolade ostekake med brownie
Print Recipe
Porsjoner
24 cm springform
Porsjoner
24 cm springform
Ingredienser
Brownie bunn:
Sjokolade ostefyll:
Porsjoner: cm springform
Instruksjoner
Brownie bun:
  1. Visp egg og sukker sammen.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
  3. Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
  4. Stekes i en 24 cm springform, midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min.
Ostefyll:
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.
  2. Pisk eggeplommene lett sammen. Hell derretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
  3. Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.
  4. Bland sammen philadelphia ost, vaniljeblandingen og sukker.
  5. Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.
  6. Pisk krem og vend den inn.
  7. Fordel blandingen i to boller.
  8. Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.
  9. Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.
  10. Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.
  11. Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.
Del denne oppskriften

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *