Dessert,  Kjeks og Små kaker

Vannbakkels

Vannbakkels er enkelt men å jammen meg er det godt!! Kanskje derfor det er en sikker vinner å servere til selskap i alle alders grupper.

Det jeg elsker med små kaker og bakverk er at man kan ta flere på tallerkenen uten dårlig samvittighet, noe som tilfredsstiller en sukker moms som meg. Ønsker du flere oppskrift på små kaker så finner du det HER!

Vannbakkels kan varieres med ulike fyll som rom eller vanilje krem. For å få det lille ekstra kan de serveres med ett sjokolade trekk.

vannbakkels

Til 20 vannbakkels trenger du:

75 g siktet mel

1/2 ts salt

60 g usaltet smør

1 dl vann

2 ss melk

1 ts sukker

1/4 ts vaniljeessens

2 egg

fyll

evt. kokesjokolade

Slik gjør du:

1.Ha smør, vann, mel, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm på medium varme til smøret har smeltet.

2.Kok lett opp og ta kjelen av platen.

3.Sikt inn mel og salt, rør godt rundt med en tre sleiv. Avkjøl til romtemperatur.

4.Sett kjelen på platen igjen og rør inn eggene til deigen blir fast igjen.

5.Dekk stekepanner med bakepapir. Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut valnøtt store topper med litt mellomrom.

6.For å unngå brente kanter tar du litt vann på fingrene og glatt ut eventuelle tupper som er oppstått.

7.Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

8.Avkjøl helt og fyll med ønsket fyll.

9.Smelt sjokolade, la den avkjøles før du dypper vannbakkelsene ned i sjokolade. Oppbevares kjølig til de serveres.

vannbakkels som deles i to

Viste du at i Frankrike er det tradisjon å servere vannbakkels tårn i bryllups og barnedåp? I bryllups skjæres den med ett stort sverd. En morsom tradisjon, minner litt om vår tradisjon med kransekaken.

vannbakkels tårn
Legg gjerne igjen en kommentar om du har testet oppskriften på amerikanske pannekaker med blåbær eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Vannbakkels
Print Recipe
Porsjoner
20 vannbakkels
Koke/steketid
20 minutter
Porsjoner
20 vannbakkels
Koke/steketid
20 minutter
Vannbakkels
Print Recipe
Porsjoner
20 vannbakkels
Koke/steketid
20 minutter
Porsjoner
20 vannbakkels
Koke/steketid
20 minutter
Ingredienser
Porsjoner: vannbakkels
Instruksjoner
  1. Ha smør, vann, mel, sukker og vaniljesukker i en kjele på medium varme til smøret smelter.
  2. Kok lett opp og ta kjelen av platen.
  3. Sikt inn mel og salt, rør godt rundt med en tre sleiv. Avkjøl til romtemperatur.
  4. Sett kjelen på platen igjen og rør inn eggene til deigen blir fast igjen.
  5. Dekk stekepanner med bakepapir. Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut valnøtt store topper med litt mellom rom.
  6. For å unngå brente kanter tar du litt vann på fingrene og glatt ut eventuelle tupper som er oppstått.
  7. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
  8. Avkjøl helt og fyll med ønsket fyll.
  9. Smelt sjokolade, la den avkjøles før du dypper vannbakkelsene ned i sjokolade. Oppbevares kjølig til de serveres.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *