Gresskarpai med vaniljekrem
Dette er en saftig og frisk pai med smak av “pumpkin spice” og vanilje. Bunnen kan lages glutenfri og dagen i forveien. Smaken er rund og vil falle i smak hos de aller fleste. Derfor er gresskarpai med vaniljekrem en pai som vil passe perfekt for selskaper ut igjennom høsten.
I denne oppskriften trenger du lage cool-whip, lett forklart er det en kremfløte med gelatin i. Les gjerne fremgangsmåten HER for å oppnå ett så bra resultat som mulig!
Om du ønsker å lage gresskar pure selv finner du en lett beskrevet fremgangsmåte her:
- Del gresskarene i to, skrap ut frø og innmat.
- Legg gresskarene med den flate siden ned på ett folie dekt stekebrett med høye kanter.
- Hell litt vann på stekebrettet ca 3 dl, etterfyll med vann om alt fordampes bort.
- Legg ett lag med folie over gresskarene.
- Stekes midt i ovnen på 180°C til gresskarene er møre, rundt 60-90 min.
- Skrap ut kjøttet med en skje og kjør i blenderen til en jevn pure.
Til en gresskarpai med vaniljekrem trenger du:
Kjeks bunn:
300 g Digestive kjeks
100 g smør
1 ts kanel
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
Gresskar fyll:
400 g gresskar pure (en boks Libby’s Pure Pumpkin)
200 g philadelphiaost
2 dl sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
2 egg
Topping:
1 pose vaniljekrem
3 dl cool-whip/krem* (Les fremgangsmåte HER!)
*med oransje icing farge om ønsket.
Slik gjør du:
Kjeks bunn:
1.Knus kjeksene i en food prosessor og bland inn kanel, ingefær, muskat og pepper.
2.Smelt smøret, rør det inn i kjeks blandingen.
3.Dekk en 26 cm springform med bakepapir. Trykk kjeks deigen godt sammen og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Avkjøl.
Gresskar fyll:
4.Miks gresskar pure, philadelphiaost, sukker, kanel og muskat sammen.
5.Rør forsiktig inn ett egg av gangen.
6.Hell røren over kjeks bunnen, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl helt før du tar på topping.
Topping:
7.Lag til vanilje krem og cool-whip.
8.Legg ett lag med vaniljekrem og ett med cool-whip.
9.La kaken stå kaldt i minst 3 timer før servering.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har laget gresskarpai med vaniljekrem eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 400 g gresskar pure (en boks Libby's Pure Pumpkin)
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl sukker
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts muskat
- 2 Egg
- 1 pose vaniljekrem
- 3 dl cool-whip/krem *med oransje icing farge om ønsket.
- Knus kjeksene i en food prosessor og bland inn kanel, ingefær, muskat og pepper.
- Smelt smøret, rør det inn i kjeks blandingen.
- Dekk en 26 cm springform med bakepapir. Trykk kjeks deigen godt sammen og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Avkjøl.
- Miks gresskar pure, philadelphiaost, sukker, kanel og muskat sammen.
- Rør forsiktig inn ett egg av gangen.
- Hell røren over kjeks bunnen, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl helt før du tar på topping.
- Lag til vanilje krem og cool-whip.
- Legg ett lag med vaniljekrem og ett med cool-whip.
- La kaken stå kaldt i minst 3 timer før servering.