Gresskarpai med vaniljekrem
Dette er en saftig og frisk pai med smak av “pumpkin spice” og vanilje. Bunnen kan lages glutenfri og dagen i forveien.
Porsjoner
1
26 cm rund springform
Porsjoner
1
26 cm rund springform
Ingredienser
Bunn:
300
g
digestive kjeks
100
g
Smør
1
ts
kanel
1/2
ts
muskat
1/2
ts
ingefær
1/2
ts
Pepper
Gresskar fyll:
400
g
gresskar pure
(en boks Libby’s Pure Pumpkin)
200
g
philadelphiaost
2
dl
sukker
1/2
ts
kanel
1/2
ts
muskat
2
Egg
Topping:
1
pose
vaniljekrem
3
dl
cool-whip/krem
*med oransje icing farge om ønsket.
Instruksjoner
Bunn:
Knus kjeksene i en food prosessor og bland inn kanel, ingefær, muskat og pepper.
Smelt smøret, rør det inn i kjeks blandingen.
Dekk en 26 cm springform med bakepapir. Trykk kjeks deigen godt sammen og stek midt i ovnen på 150 grader i ca 10 min. Avkjøl.
Gresskar fyll:
Miks gresskar pure, philadelphiaost, sukker, kanel og muskat sammen.
Rør forsiktig inn ett egg av gangen.
Hell røren over kjeks bunnen, stek midt i ovnen på 170 grader i ca 45 min. Avkjøl helt før du tar på topping.
Topping:
Lag til vanilje krem og cool-whip.
Legg ett lag med vaniljekrem og ett med cool-whip.
La kaken stå kaldt i minst 3 timer før servering.