Eple muffins
Eple muffins smaker som små eplekaker! Perfekt å servere i barnebursdager eller rett og slett bare lage som helge kos. Disse vil falle i smak hos alle som liker kombinasjonen av eple og kanel, og det gjør vi vel alle?
**Eple muffinsene kan fint lages glutenfrie, bruk Toro glutenfri kake mix for best resultat!
Lyst til å bake noe mer med eple? HER finner du flere oppskrifter!
Første gangen jeg laget disse muffinsene med eple var til andre klassen jeg jobbet i på min aller siste dag. Jeg kom med to store brett med godsaker, ett med sjokolade muffins og ett med eple muffins. De falt i smak blant elever og lærere, tror jeg med sikkerhet kan si at jeg var mest populær den dagen jeg sluttet, haha. Lekse lært, neste gang vil jeg ta med noe godt å tygge i før jeg slutter!
Til 15 eple muffins trenger du:
100 g smør
1 dl melk
2 egg
2 dl sukker
4 dl mel (For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix)
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
1-2 ts kanel
2-3 epler
sukker og kanel
Slik gjør du:
1.Smelt smør og hell i melken.
2.Pisk egg og sukker til eggedosis.
3.Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.
4.Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
5.Skrell epler og skjær dem i terninger. I en bolle blander du inn litt sukker, kanel og bittelitt mel.
6.Fyll muffinsformer 2/3 fulle og legg de fulle av eplebiter.
7.Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd oppskriften på eple muffins eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 100 g Smør
- 1 dl Melk
- 2 Egg
- 2 dl sukker
- 4 dl Mel for glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts Salt
- 1-2 ts kanel
- 2-3 epler
- sukker og kanel
- Smelt smør og ha deretter i melken.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i smør blandingen og rør det sammen.
- Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
- Skrell epler og skjær dem i terninger. I en bolle blander du inn litt sukker, kanel og bittelitt mel.
- Fyll muffinsformer 2/3 fulle og legg de fulle av eplebiter.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
2 kommentarer
Hilde Cathrine
Har de i ovnen nå
Isabelle
Hei Hilde Cathrine! Så gøy å høre. Håper de smaker himmelsk 😀