Teknikker

Spøkelse slott

Spøkelse borg kake

Ett spøkelse slott er en perfekt kake for barnas halloween fest! Den er søt og en tanke ubehagelig med flagger mus øyne i hvert ett vindu. Ett design hvor de små kan få bidra på mange måter, alt fra å rolle stener til å feste på øyne.. mange viktige oppgaver som kan fordeles.

Men noe som ikke er for de små er historiene jeg deler under neste bilde.. Er du en av de som har en for levende fantasi vil jeg anbefale deg å skrolle raskt forbi.. For det er ett sagn som sier at den som start å lese en skrekk historie men ikke fullfører vil bli hjemsøkt av samme gjenferd.

Spøkelse slott kake

Det finnes flere historier om gjenferd på slott og borger rundt om i Norden.

En av de finner sted i Middelalder borgen Olavinlinna i Finland. Borgen ble bygget på 1400 tallet og har måtte stå imot mange russiske angrep.

Borg herrens datter Ingel ble forelsket i en russisk soldat. En kveld i nattens mørke slipper hun sin elsker inn på slottet. Lite viste Ingel at soldaten ville misbruke hennes tillit til å åpne porten slik at de russiske soldatene strømmet inn. Russerne ble jaget på flukt igjen etter en hard kamp. Ingel måtte bøte med sitt liv for hva hun hadde gjort.. Hun ble murt inne i borgen. Ifølge historien vokste det en rognebær busk opp der hun døde. I lyset av fullmånen kan du se Ingel og russeren stående på borgens balkongen.

En annen historie finner sted i Dragsholm slott i Danmark der adelsmannens datter Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstierne forsvant runt år 1550.

Celestines faren hadde sett ut en heldig utkårende til sin datteren. Men Celestine hadde ikke øye for noen andre enn den sjarmerende stallgutten. Hun ble gravid og hennes far ble rasende! Han planla å sende hun til Tyskland for at det uekte barne skulle bli født der. Like før avreise ble Celestine dopet ned og iført en hvit kjole, før hun blir murt inn i ett rom ikke større enn att hun akkurat kunne stå oppreist. Beboerene på slottet kunne høre at hun skrek og klorte på muren men ingen gikk lov til å gjøre noe..

Under restaurering på slottet i 1910 ble skjelettet hennes funnet. Idag er Celestine også kjent som Den hvite dame. Historiene tilsier at hun har en spesiell interesse for sovende menn.

Har du besøkt ett spøkelse slott før? Akerhus festning er kjent for alle sine spøkelses historier og skal være ett av de mest hjemsøkte stedene i Norge.
to små spøkelser på ett slott

For å laget ett spøkelse slott likt som i videoen trenger du 2 kaker i ulike størrelser, jeg brukte 15 cm og 20 cm kake former. En to etasjer kake betyr at det er mye kake som skal spises opp, ett godt alternativ er å lage andre etasjen i Rice Krispy Treats. Selv en etasje vil sette stemningen på halloween festen. Så ikke la deg skremme av designet på andre måter enn av de creepy flagger mus øynene som har fulgt med på den minste bevegelse mens du har vært her inne..

Smør opp kakene med barnas favoritt kake og trekk i marsipan eller fondant. For å male på en kake bruker du mat farge (icing) blandet i noen dråper vodka. Alkoholen vil fordampe raskt og vil ikke sette smak.

Denne videoen er en del av en Halloween giveaway, hvor utstyret til å lage denne og flere kaker gis bort. Alt du trenger å gjøre er å kommentere og trykke “Liker” på dette Facebook innlegget. Giveaway blir avsluttet 18. oktober 2017 klokken 12.00.

For mer informasjon om hvilket utstyr du blir med i trekningen av se HER!

halloween kaker
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager ett spøkelse slott eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: