Dessert,  Kjeks og Små kaker

Eple muffins

eple muffins på stekebrett

Eple muffins smaker som små eplekaker! Perfekt å servere i barnebursdager eller rett og slett bare lage som helge kos. Disse vil falle i smak hos alle som liker kombinasjonen av eple og kanel, og det gjør vi vel alle?

**Eple muffinsene kan fint lages glutenfrie, bruk Toro glutenfri kake mix for best resultat!

Lyst til å bake noe mer med eple? HER finner du flere oppskrifter!

Første gangen jeg laget disse muffinsene med eple var til andre klassen jeg jobbet i på min aller siste dag. Jeg kom med to store brett med godsaker, ett med sjokolade muffins og ett med eple muffins. De falt i smak blant elever og lærere, tror jeg med sikkerhet kan si at jeg var mest populær den dagen jeg sluttet, haha. Lekse lært, neste gang vil jeg ta med noe godt å tygge i før jeg slutter!

eple muffins

Til 15 eple muffins trenger du:

100 g smør

1 dl melk

2 egg

2 dl sukker

4 dl mel (For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix)

1,5 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts salt

1-2 ts kanel

2-3 epler

 sukker og kanel

Slik gjør du:

1.Smelt smør og hell i melken.

2.Pisk egg og sukker til eggedosis.

3.Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.

4.Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.

5.Skrell epler og skjær dem i terninger. I en bolle blander du inn litt sukker, kanel og bittelitt mel.

6.Fyll muffinsformer 2/3 fulle og legg de fulle av eplebiter.

7.Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.

muffins med eple og kanel
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd oppskriften på eple muffins eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Eple muffins
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
15 muffins 30 min
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner Forberedelse
15 muffins 30 min
Koke/steketid
10-12 min
Eple muffins
Print Recipe
Porsjoner Forberedelse
15 muffins 30 min
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner Forberedelse
15 muffins 30 min
Koke/steketid
10-12 min
Ingredienser
Porsjoner: muffins
Instruksjoner
  1. Smelt smør og ha deretter i melken.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i smør blandingen og rør det sammen.
  3. Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
  4. Skrell epler og skjær dem i terninger. I en bolle blander du inn litt sukker, kanel og bittelitt mel.
  5. Fyll muffinsformer 2/3 fulle og legg de fulle av eplebiter.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *