Semulepudding med rom
28. juli 2017
Semulepudding er en gammel tradisjons dessert som smaker himmelsk med rød saus og friske bær til. Den kan lages dagen før og faller i smak hos alle aldere. Tradisjonelt bruker man mandel essens som smak tilsetning, men i min familie er rom blitt en favoritt. Semulegryn inneholder gluten, for en glutenfri pudding kan du erstatte semulen med polentagryn som er laget av mais.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
- 1 l hel melk
- 1 1/2 dl semulegryn evt. polentagryn for glutenfritt
- 2 ss sukker
- 1 Egg
- 4 dråper romessens smak til
Porsjoner: posjoner
Instruksjoner
- Ha melk og semulegryn i en gryte og rør om til det koker. La grøten småkoke i 15 minutter til grynene er blitt møre.
- Visp sammen egg og sukker i en egen bolle. Hell litt varm grøt over i bollen mens du rører.
- Rør eggeblandingen tilbake inn i grøten. La grøten få ett oppkok mens du rører. Smak til med romessens.
- Hell grøten over i en bolle eller mindre porsjons glass, dryss sukker over og sett kaldt i ca 3 timer.
Del denne oppskriften
![](https://i0.wp.com/madebybelle.no/wp-content/uploads/2017/07/IMG_4144.jpg?resize=75%2C75&ssl=1)
Forrige
Banansplitt kake
Du vil kanskje også like
![](https://i0.wp.com/madebybelle.no/wp-content/uploads/2017/08/IMG_4840.jpg?resize=500%2C380&ssl=1)
Eple muffins
3. oktober 2017![](https://i0.wp.com/madebybelle.no/wp-content/uploads/2020/02/IMG_7526-scaled.jpg?resize=500%2C380&ssl=1)
Bringebær dessert for to
13. februar 2020![](https://i0.wp.com/madebybelle.no/wp-content/uploads/2017/10/vannbakkels-gif.gif?resize=500%2C380&ssl=1)