Sjokolade ostekake med brownie
Med en fløyelsmyk og kladdete sjokoladesmak er sjokolade ostekake med brownie drømmen for enhver sjokolade elsker!! Den er fin å se på men smaker enda bedre. Ett spennende innslag på kakebordet og vil falle i smak blant alle aldere men spesielt bland de små. MUMS!
Brownie bunnen kan lages glutenfri og kaken kan fryses ned. Det gjør den veldig anvendelig og bra når du trenger å forberede for fest i forveien. Når den tas opp fra fryseren er det viktig at den får tid på seg til å tine i kjøleskapet for å beholde riktig konsistens.
Er du glad i ostekaker har jeg flere spennende smaker til deg HER!
Til en sjokolade ostekake med brownie trenger du:
Brownie bunn: (24 cm springform)
3 Egg
4 dl sukker
150 g Smør
3 dl Mel (for glutenfri: toro glutenfri kake mix)
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts Salt
Sjokolade ostefyll:
300 g philadelphiaost
70 g sukker
3,5 ts gelatinpulver
3 dl kremfløte
150 g lys kokesjokolade
2 dl Melk
2 eggeplommer
1 vaniljestang
Slik gjør du:
Brownie bunn: (24 cm spring form)
1.Visp egg og sukker sammen.
2.Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
3.Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
4.Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min. Avkjøl.
Ostefyll:
5.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.
6.Pisk eggeplommene lett sammen. Hell deretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
7.Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.
8.Bland sammen philadelphiaost, fløtemelken og sukker.
9.Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.
10.Pisk krem og vend den forsiktig inn med en slikkepott.
11.Fordel blandingen i to boller.
12.Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.
13.Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.
14.Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.
15.Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.
Legg gjerne igjen en kommentar om har prøvd sjokolade ostekaken med brownie eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 300 g philadelphiaost
- 70 g sukker
- 3,5 ts gelatinpulver
- 3 dl kremfløte
- 150 g lys kokesjokolade
- 2 dl Melk
- 2 eggeplommer
- 1 vaniljestang
- Visp egg og sukker sammen.
- Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
- Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
- Stekes i en 24 cm springform, midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min.
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.
- Pisk eggeplommene lett sammen. Hell derretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
- Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.
- Bland sammen philadelphia ost, vaniljeblandingen og sukker.
- Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.
- Pisk krem og vend den inn.
- Fordel blandingen i to boller.
- Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.
- Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.
- Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.
- Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.
2 kommentarer
g
Kan den frysast
Isabelle
Hei! Denne kan fryses, sett den i kjøleskapet når den skal tines opp igjen for å beholde riktig konsistens. Håper det smaker!