Sjokolade ostekake med brownie
Porsjoner
24cm springform
Porsjoner
24cm springform
Ingredienser
Brownie bunn:
Sjokolade ostefyll:
Instruksjoner
Brownie bun:
  1. Visp egg og sukker sammen.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
  3. Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
  4. Stekes i en 24 cm springform, midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min.
Ostefyll:
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.
  2. Pisk eggeplommene lett sammen. Hell derretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
  3. Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.
  4. Bland sammen philadelphia ost, vaniljeblandingen og sukker.
  5. Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.
  6. Pisk krem og vend den inn.
  7. Fordel blandingen i to boller.
  8. Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.
  9. Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.
  10. Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.
  11. Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.