Sjokolade ostekake med brownie
Porsjoner
24
cm springform
Porsjoner
24
cm springform
Ingredienser
Brownie bunn:
3
Egg
4
dl
sukker
150
g
Smør
3
dl
Mel
for glutenfri bruk toro glutenfri kake mix
4
ss
kakao
2
ts
vaniljesukker
1
ts
Salt
Sjokolade ostefyll:
300
g
philadelphiaost
70
g
sukker
3,5
ts
gelatinpulver
3
dl
kremfløte
150
g
lys kokesjokolade
2
dl
Melk
2
eggeplommer
1
vaniljestang
Instruksjoner
Brownie bun:
Visp egg og sukker sammen.
Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
Stekes i en 24 cm springform, midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min.
Ostefyll:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kjele. Ha melk, fløte og sukker i kjelen og kok opp under omrøring.
Pisk eggeplommene lett sammen. Hell derretter fløtemelken over eggeplommene mens du visper.
Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp under omrøring. Blandingen skal tykne, men må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl.
Bland sammen philadelphia ost, vaniljeblandingen og sukker.
Oppløs gelatinpulver i vann som vist på pakken. Rør deretter inn i oste blandingen.
Pisk krem og vend den inn.
Fordel blandingen i to boller.
Smelt sjokolade over vannbad, avkjøl til romtemperatur og rør inn i blandingen i en av bollene.
Med en skje fordeler du vekselsvis rørene over brownie bunnen.
Med tuppen av en kniv rører du lett rundt for å lage en marmorert effekt.
Sett kjølig til kaken har satt seg, minst 4 timer.