Kaker

Napoleons kake

Napoleons kake

Napoleons kake er en klassiker! Mitt første møte med denne myke men sprø smaksopplevelsen var da min morfar som tok oss med ut på cafe besøk i Bergen. Det var magisk!

Jeg har lenge tenkt at den måtte være så komplisert å bake, men ble positivt overrasket over hvor enkel den er. Personlig så elsker jeg Napoleons kake! Vil du toppe smaks opplevelsen så server den med friske bær, det gir kaken det lille ekstra i utsende og ikke minst smak. Nam!

Tips! I denne oppskriften blir det endel eggehvite til overs. Frys denne ned og bruk den i bakverk senere. HER finner du tips på oppskrifter laget med eggehvite!

Napoleons kakestykker med dekor

Til 8 stykker med Napoleons kake trenger du:

4 plater fryste butterdeig (ta disse opp så de rekker å tinte)

5 dl melk

125 g sukker

45 g maisenna

1 vaniljestang

5 eggeplommer

3 plater gelatin

5 dl kremfløte

 romessens

1 eggehvite

 melis

Slik gjør du:

Butterdeigs bunn:

1.Fordel de tinte butterdeigs platene på stekeplater med to på hver.

2.Legge de slik at de overlapper hverandre med ca 1 cm. Kjevl de til tynne rektangler, ca 16×12.

3.Med en gaffel prikker du jevnt og tett over hele deigen og la de hvile i cm 10 min før du steker.

4.Stekes midt i ovnen med over varme og under varme på 200 grader i ca 10-15 min, avhenger av ovnen. De er ferdige når de er gyllende.

Rom fyll:

5.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, da alt sammen i en kjele sammen med melken og 70 g sukker. Kok opp under omrøring.

6.Pisk eggeplommer, 60 g sukker og maisenna lett sammen. Ha det over i melkeblandingen, rør det godt inn med en tresleiv. La det koke i 2 minutter mens du rører om.

7.Legg gelatinen i bløt i noen minutter og klem vannet godt ut før du rører det inn i den varme melkeblandingen. Avkjøl.

8.Pisk opp kremfløte og vend den inn i melkeblandingen, smak til med rom dråper og sett kaldt i 2 timer.

Montering og glasur:

9.Legg en av butterdeigs bunnene på en skjærefjøl med den flate siden ned.

10.Fordel rom fyllet jevnt over bunnen med en tykkelse på ca 3 cm.

11.Legg den andre bunnen over rom fyllet med den flate siden opp.

12.Rør ut melis i eggehviten til en tykk glasur. Smør over kaken.

13.For å lage mønster kan du ta litt av melisglasuren å tilsette farge. Med en sprøyte pose lager du diagonale striper. Ta en tannpirker eller kniv og lag vannrette striper over hele kaken, mens du vekselsvis bytter start side.

14.Med en skarp kniv skjærer du kaken i fine stykker, setter de på ett serverings fat og pynter med friske bær.

Mange Napoleons kakestykker

Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver oppskriften eller har spørsmål.

For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Napoleons kake
Print Recipe
Porsjoner
8 kakestykker
Porsjoner
8 kakestykker
Napoleons kake
Print Recipe
Porsjoner
8 kakestykker
Porsjoner
8 kakestykker
Ingredienser
Porsjoner: kakestykker
Instruksjoner
Butterdeigs bunn:
  1. Fordel de tinte butterdeigs platene på stekeplater med to på hver.
  2. Legge de slik at de overlapper hverandre med ca 1 cm. Kjevl de til tynne rektangler, ca 16x12.
  3. Med en gaffel prikker du jevnt og tett over hele deigen og la de hvile i cm 10 min før du steker.
  4. Stekes midt i ovnen med over varme og under varme på 200 grader i ca 10-15 min, avhenger av ovnen. De er ferdige når de er gyllende.
Rom fyll:
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, da alt sammen i en kjele sammen med melken og 70 g sukker. Kok opp under omrøring.
  2. Pisk eggeplommer, 60 g sukker og maisenna lett sammen. Ha det over i melkeblandingen, rør det godt inn med en tresleiv. La det koke i 2 minutter mens du rører om.
  3. Legg gelatinen i bløt i noen minutter og klem vannet godt ut før du rører det inn i den varme melkeblandingen. Avkjøl.
  4. Pisk opp kremfløte og vend den inn i melkeblandingen, smak til med rom dråper og sett kaldt i 2 timer.
Montering og glasur:
  1. Legg en av butterdeigs bunnene på en skjærefjøl med den flate siden ned.
  2. Fordel rom fyllet jevnt over bunnen med en tykkelse på ca 3 cm.
  3. Legg den andre bunnen over rom fyllet med den flate siden opp.
  4. Rør ut melis i eggehviten til en tykk glasur. Smør over kaken.
  5. For å lage mønster kan du ta litt av melisglasuren å tilsette farge. Med en sprøyte pose lager du diagonale striper. Ta en tannpirker eller kniv og lag vannrette striper over hele kaken, mens du vekselsvis bytter start side.
  6. Med en skarp kniv skjærer du kaken i fine stykker, setter de på ett serverings fat og pynter med friske bær.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *