Semulepudding med rom
28. juli 2017
Semulepudding er en gammel tradisjons dessert som smaker himmelsk med rød saus og friske bær til. Den kan lages dagen før og faller i smak hos alle aldere. Tradisjonelt bruker man mandel essens som smak tilsetning, men i min familie er rom blitt en favoritt. Semulegryn inneholder gluten, for en glutenfri pudding kan du erstatte semulen med polentagryn som er laget av mais.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
- 1 l hel melk
- 1 1/2 dl semulegryn evt. polentagryn for glutenfritt
- 2 ss sukker
- 1 Egg
- 4 dråper romessens smak til
Porsjoner: posjoner
Instruksjoner
- Ha melk og semulegryn i en gryte og rør om til det koker. La grøten småkoke i 15 minutter til grynene er blitt møre.
- Visp sammen egg og sukker i en egen bolle. Hell litt varm grøt over i bollen mens du rører.
- Rør eggeblandingen tilbake inn i grøten. La grøten få ett oppkok mens du rører. Smak til med romessens.
- Hell grøten over i en bolle eller mindre porsjons glass, dryss sukker over og sett kaldt i ca 3 timer.
Del denne oppskriften
Forrige