Rips og skogsbær ostepai
Hvor herlig er det ikke å ha hagen full av busker som bugner av store og friske bær. Kunne gå å små spise litt og plukke til å ha gjennom vinteren. Rips og skogsbær ostepai er perfekt når du vil lage noe av de herlige bærene fra hagen.
Alene faller nok paien best i smak hos voksene, da den kan være litt stram i smaken for små munner. Så server paien gjerne med litt vaniljesaus, da vil både store og små kaste seg over denne lekkerbisken av en pai. Oppskrift på hjemmelaget vanilje saus finner du HER!
Paien er full av smak! Den kan fint lages ett par dager i forveien da det gjør at smakene setter seg og den blir bare enda bedre. Så perfekt for deg som vil servere noe sen sommerlig men kanskje ikke har tid samme dag til å røske sammen noe på kjøkkenet.
Ønsker du å lage paien glutenfri kan du fint gjøre dette ved å bytte ut melet med “TORO glutenfri kake mix”
Er du ute etter oppskrifter på flere paier kan du finne det HER!
Til en rips og skogsbær ostepai trenger du: (24-26 cm springform)
Bunn:
150 g Smør
150 g sukker
300 g Mel for glutenfri: Toro glutenfri kakemix
1 SS vaniljesukker
Rips og skogsbær fyll:
500 g rips
300 g skogsbær blanding
1 dl vann
2 SS maisenna
ca 4 ss sukker
Oste fyll:
400 g cottage cheese
120 g kremost
120 g Smør romtemperert
120 g sukker
2 Egg
1 SS Sitronsaft
2,5 SS vanilje kakefyll pulver (freia vaniljekrem uten koking)
Slik lager du bunnen:
1.Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.
2.I en 24/26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.
Slik lager du rips og skogsbær fyllet:
3.Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel.
4.Rør maisenna inn i 1 dl vann, ha i skogsbær blandingen. Kok opp mens du rør godt og sikt for å unngå klumper.
5.Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.
Slik lager du oste fyllet:
6.Miks cottage cheese i en food prosessor eller med en stavmikser, til en jevn blanding og tilsett kremosten.
7.I en bolle pisker du romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.
8.Pisk inn ett egg av gangen.
9.Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.
Montering:
10.Hell rips og skogsbær fyllet over pai bunnen.
11.Fordel forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.
12.Bland sammen resten av pai bunn deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.
13.Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl oste paien helt før du setter den kaldt over natten.
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver deg på rips og skogsbær ostepai eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 150 g Smør
- 150 g sukker
- 300 g Mel for glutenfri: Toro glutenfri kakemix
- 1 ss vaniljesukker
- 500 g rips
- 300 g skogsbær blanding
- 1 dl Vann
- 2 ss maisenna
- ca 4 ss sukker
- 400 g cottage cheese
- 120 g kremost
- 120 g Smør romtemperert
- 120 g sukker
- 2 Egg
- 1 ss Sitronsaft
- 2,5 ss vanilje kakefyll pulver (freia vaniljekrem uten koking)
- Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.
- I en 26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.
- Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel.
- Rør maisenna inn i 1 dl vann, ha i skogsbær blandingen. Kok opp mens du rør godt og sikt for å unngå klumper.
- Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.
- Miks cottage cheese i en food prosessor, til en jevn blanding og tilsett kremosten.
- I en bolle pisker du det romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.
- Pisk inn ett egg av gangen.
- Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.
- Hell rips og skogsbær fyllet over pai bunnen.
- Fordel forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.
- Bland sammen resten av pai bunn deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl ostepaien helt før du setter den kaldt over natten.
Én kommentar
Julie Henriksen
Elsker rips! Dette minnet meg om når jeg var liten og fikk lov til å forsyne meg i ripsbusken i hagen hos bestefar!
Kaken så veldig god ut!