Rips og skogsbær ostepai
Serveres gjerne med vanilje saus. Kan lages noen dager for veien.
Porsjoner
26
cm rund springform
Porsjoner
26
cm rund springform
Ingredienser
Bunn:
150
g
Smør
150
g
sukker
300
g
Mel
for glutenfri: Toro glutenfri kakemix
1
ss
vaniljesukker
rips og skogsbær fyll:
500
g
rips
300
g
skogsbær blanding
1
dl
Vann
2
ss
maisenna
ca 4
ss
sukker
Oste fyll:
400
g
cottage cheese
120
g
kremost
120
g
Smør
romtemperert
120
g
sukker
2
Egg
1
ss
Sitronsaft
2,5
ss
vanilje kakefyll pulver
(freia vaniljekrem uten koking)
Instruksjoner
Bunn.
Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.
I en 26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.
Bær fyll:
Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel.
Rør maisenna inn i 1 dl vann, ha i skogsbær blandingen. Kok opp mens du rør godt og sikt for å unngå klumper.
Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.
Ostefyll:
Miks cottage cheese i en food prosessor, til en jevn blanding og tilsett kremosten.
I en bolle pisker du det romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.
Pisk inn ett egg av gangen.
Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.
Montering:
Hell rips og skogsbær fyllet over pai bunnen.
Fordel forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.
Bland sammen resten av pai bunn deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl ostepaien helt før du setter den kaldt over natten.