Pepperkakedeig
4. desember 2018
Uansett om man baker sju sorter til jul eller ikke, er jeg sikker på at pepperkaker er noe som bakes i ett hvert hjem i løpet av desember. Her hjemme blir det ikke jul uten en runde eller to med pepperkake baking. Da jeg var liten var noe av det beste jeg viste, å snike til meg små biter av pepperkakedeigen mens mamma ikke så. Det er fremdeles ett høydepunkt, til tross for at spenningen om å ikke skulle bli oppdaget er borte.. men vet du hva? No shame, for spising av pepperkakedeig er JUL selv som voksen! 🙂
Denne oppskriften på pepperkakedeig har jeg brukt i flere år til alt fra små kaker og imponerende pepperkake hus til smug spising av deig og går aldri lei!
Viste du at den beste glasuren å bruke på peppekaker er Royal Icing? En melis glasur laget med eggehvite og sitronsaft. Den stivner nok til at du kan oppbevare pepperkakene i kakeboks uten at glasuren klistrer seg fast i hverandre. Oppskrift finner du HER.
Skal du bake pepperkake hus? Nå som du har oppskriften på min beste pepperkakedeig, mangler du bare mine aller beste tips til hvordan du kan ta pepperkake huset ditt til ett nytt nivå. De finner du HER!
Du finner også malen til dette klassiske pepperkake huset, som vil pynte opp hjemmet ditt og sette julestemningen.
Følg Made by Belle på Instagram for å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake tips. Håper det smaker og God jul!
-BELLE
Ingredienser
- 400 g mørk sirup
- 200 g sukker
- 100 g Smør romtemperert
- 4 Egg
- 4 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ts Pepper
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts nellik
- 2 ts bakepulver
- 1 kg Mel
Porsjoner: posjon
Instruksjoner
- Bland sukker og smør godt sammen.
- Rør inn eggene, tilsett sirup og krydder.
- Sikt inn mel til deigen og rør med en tresleiv blir fast. Gå over til å kna deigen med hendene når det blir for tungt.
- La pepperkake deigen stå kjølig over natten.
- Kjevl pepperkake deigen ut til og trykk ut former etter ønske.
- Stekes midt i ovnen på 170 grader i 10-12 minutter.
Del denne oppskriften
Nyere