Drikke,  Jul

Eggnog

Eggnog like god varm som kald

Eggnog er blitt min absolute favoritt drikk i julen! Den er så fyldig og rund i smaken og er like god varm som kald, så det passer perfekt å lage opp litt og kose seg ved flere anledninger.

Siden jeg hverken er så glad i kakao eller gløgg, har jeg omsider funnet en drikk av min smak. Eggnog er så utrolig tilfredstillende! Drikken er veldig mektig, så ett glass holder nok for de aller fleste.

Oppskriften er fra Jamie Oliver. Hvorfor komme opp med en egen når jeg umulig vil kunne lage en bedre oppskrift enn denne!

Eggnog kan oppbevares kaldt i kjøleskapet i flere dager. Pass på at ingrediensene har god holdbarhet.

Til jul er det ikke bare gode drikker som står på menyen med også små kaker! Inviter på julekos med eggnog og pepperkaker. Her finner du en super oppskrift på pepperkaker!

Eggnog en fyldig juledrikk

Til 8 glass eggnog trenger du:

7 dl hel melk

3 dl kremfløte

3 kanelstenger

1 vaniljestang

1 ts nyrevet muskat

5 Egg

1 dl sukker

Slik gjør du:

1.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha alt sammen i en kjele.

2.Ha i melk, kremfløte, kanelstenger og revet muskat.

3.På medium varme lar du det koke lett opp før du tar kjelen av platen.

4.Skill eggehvite og plommene fra hverandre.

5.Miks eggeplommer og sukker til det tykner.

6.Sikt i melkeblandingen og visp sakte til du får en jevn blanding.

7.Pisk eggehvitene i en egen bolle til det skapes myke ringer.

8.Vend forsiktig eggehviten inn i resten til alt er godt blandet.

9.Serveres med ett dryss av nyrevet muskatnøtt.

Eggnog gif
tre glass med eggnog

Del gjerne hva du synes om oppskriften på eggnog i kommentarfeltet, eller legg igjen spørsmål om det er noe du lurer på!

For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

-Belle

Eggnog
Print Recipe
Porsjoner
8 posjoner
Porsjoner
8 posjoner
Eggnog
Print Recipe
Porsjoner
8 posjoner
Porsjoner
8 posjoner
Ingredienser
Porsjoner: posjoner
Instruksjoner
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha alt sammen i en kjele.
  2. Ha i melk, kremfløte, kanelstenger og revet muskat.
  3. På medium varme lar du det koke lett opp før du tar kjelen av platen.
  4. Skill eggene.
  5. Miks eggeplommer og sukker til det tykner.
  6. Sikt i melkeblandingen og visp sakte til du får en jevn blanding.
  7. Pisk eggehvitene i en egen bolle til det skapes myke ringer.
  8. Forsiktig vender du eggehviten inn i resten til alt er godt blandet.
  9. Serveres med ett dryss av nyrevet muskatnøtt.
Del denne oppskriften

4 kommentarer

  • Tina

    Jeg vil gjerne servere denne varm, men helst ikke stå og lage den mens gjestene er der! Kan den lages på forhånd og varmes opp på noe vis, uten at den blir ødelagt?

    • Isabelle

      Hei Tina! Du kan følg oppskriften frem til og med punkt 6, avkjøle og sette den kaldt til du skal servere. Obs! Husk å sette eggehviten kaldt frem til den skal piskes. Når du ønsker å servere varmer du melkeblandingen lett opp og fortsetter med steg 7 osv.

      Håper det smaker!
      Belle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *