Jul,  Teknikker

Hvordan lykkes med pepperkake huset!

Her ser du vårt første hjem sammen!

Nå deler jeg deler mine 8 beste tips for å lage det perfekte pepperkake huset!

Vi har startet en tradisjon at første julen i ett nytt hjem er det en miniatyr utgave av det nye hjemmet som skal lages. Veldig gøy å se hjemme sitt på den måten, så får vi se hvor mange pepperkake hjem det ble til slutt. Men det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage, hva med det skjeve tårnet i Piza eller Nidarosdommen?

 

HER finner du malen til dette klassiske designet! 

 

Mine 8 beste tips for å lykkes med julens pepperkake hus!

  • 1. Kjevle pepperkake deigen ut på bakepapir noen millimeter tykkere enn du ville gjort til vanlige pepperkaker, skjær ut etter en mal, ta bort overflødig pepperkake deig. Og legg bakepapiret direkte på en bake plate. Da unngår du å dra og tøye i vegger og tak. Oppskrift på deig finner du HER!

  • 2. Før du steker er det viktig å legg bake platen med de klare pepperkake veggene i fryseren i ca 15-20 min. Dette gjør at pepperkakene ikke mister formen når du steker de og du beholder skarpe ender og åpne luker til vinduer og dører.

  • 3. Klart du har lyst på skinnende vinduer i ditt nye drømme hus! Så ett minutt før pepperkakene er stekt ferdig tar du de ut og fyller vinduene med knuste drops. Her kan man være ekstra kreativ, fylle med ulike fargede drops i samme vindu om du ønsker en mosaikk effekt, inspirert av vinduer i gamle kirker ol.

  • 4. Ut med smeltet sukker og inn med Royal icing! Om du ikke har brukt dette før til å montere pepperkake hus anbefaler jeg det virkelig. Ingen brente fingre og ett stress moment mindre i julen. Støtt pepperkake sidene med hjelp av kopper ol. til den har festet seg. Det tar ikke lange tiden etter ett par minutt vil du kunne ta koppene bort. Oppskrift på Royal icing finner du HER!

  • 5. Å komme hjem til lys i vinduene er noe av det koseligste som er, ingen grunn til at pepperkake huset skal være ett unntak, legg en lys lenke i huset. Dette er spesielt fint om du har laget drops glass i vinduene, da fargene kommer ekstra godt frem 🙂

  • 6. For ett helt unik design, lag din egen mal av papir. Husk at taket gjerne skal gå minst 1 cm utenfor husveggen. Om du vil lage en mal du kan bruke om igjen, kan du laminere bitene.

  • 7. Vil du perfeksjonere pepperkake huset ditt, så pynt sidene før du monterer huset. Det er mye lettere å pynte veggene liggende enn stående. Husk å la icingen tørke minst 1 time før du montere.

  • 8. Det blir ikke skikkelig jul uten snø. Dekorer fatet huset står på med bomull eller kokos strø. Ha litt melis i en sikt og dryss litt over pepperkake huset. Nå kan julen komme!

 

 

Følg Made by Belle på instagram for å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake tips.

Lykke til med pepperkake huset!

-BELLE

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: