Italiensk marengs
Italiensk marengs kan brukes som den er til å toppe desserter, dekke/dekorere kaker alene eller som en base i smørkrem, iskrem, sorbet eller mousse.
Viste du at marengs har funnets siden tidlig på 1600 tallet?
De finnes tre typer marengs: fransk marengs, sveitsisk marengs og italiensk marengs. Ingrediensene er stort sett den samme forskjellen ligger i tilberednings måten. Italiensk marengs er ikke den letteste av de tre, men når man først har laget det en gang vil du ikke tenke på den som en utfordring.
Sliter du med å få rett konsistens på marengsen din?
Hemmeligheten ligger i å rense skålen og vispen for fett. Fett er nemlig marengsens verste fiende og det kan fort ligge litt rester igjen fra tidligere bruk på redskapene. “Vask” derfor innsiden av skålen og vispen med sitronsaft og kjøkkenpapir.
Til dekor på desserter og kaker vil jeg anbefale å lage en porsjon. Skal du dekke en stor kake i marengs lag dobbel porsjon, spesielt om du skal brenne utsiden.
Nederst på siden finner du som alltid ett oppskrift skjema, her kan du skrive inn hvor stor porsjon du ønsker og den vil regne riktige mengder ut for deg.
For å lage italiensk marengs trenger du ett sukker termometer.
Til en porsjon italiensk marengs trenger du:
60 g sukker
15 g vann
1 eggehvite
Slik gjør du:
1.I en liten kjele lager du sukkerlake ved å varme opp sukker og vann til 220 grader, viktig at det ikke blir varmere enn dette. Bruk ett sukker termometer for å følge nøye med.
2.Pisk eggehviter stive i en bolle som tåler varme.
3.Hell sukkerlaken forsiktig i den stivpiskede eggehviten mens du pisker. Pass på så du ikke heller sukkerlaken direkte på vispen, dette vil skape sukker klumper i marengsen.
4.Pisk på høy hastighet i 10 min.
5. Vil du steke marengsen gjør du dette midt i ovnen på 150°C i 15-20 min. La deretter marengsen avkjøles på platen.
Her finner du oppskrifter hvor italiensk marengs er brukt!
Legg gjerne igjen en kommentar om du har laget italiensk marengs eller har spørsmål om oppskriften.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- I en liten kjele lager du sukkerlake ved å varme opp sukker og vann til 220 grader, viktig at det ikke blir varmere enn dette. Bruk ett sukker termometer for å følge nøye med.
- Pisk eggehviter stive i en bolle som tåler varme.
- Hell sukkerlaken forsiktig i den stivpiskede eggehviten mens du pisker. Pass på så du ikke heller sukkerlaken direkte på vispen, dette vil skape sukker klumper i marengsen.
- Pisk på høy hastighet i 10 min.