Godteri,  Kjeks og Små kaker

Sjokoladekuler med kokos og pistasjenøtter

sjokoladekuler ligger på ett fat

Lyst på noe godt, raskt og enkelt? Da er sjokoladekuler hva du er ute etter. Om 20 minutter står du klar til å nyte!

Da jeg var femten år hadde jeg en sjokoladekule periode, etter at min lillesøster kom hjem med noen kuler og en oppskrift. Etter første smak var vi solgt. Det ble mange sjokoladekuler i tiden etter dette.. Man kan vel si at sjokoladekuler ble den nye kanelbollen (Les om det her)

Allergier? Da er sjokoladekuler ideelt å servere!

Havregryn er hovedingrediensen i sjokoladekulene, det betyr at de er naturlig glutenfrie. Men jeg vil påpeke at om du skal servere disse til noen som har glutenallergi vil jeg anbefale deg å kjøre havregryn som er spesifisert at de er glutenfri. Det kan nemlig finnes spor av gluten i vanlig havregryn og er man allergisk kan det utløse en reaksjon.

Sjokoladekuler kan lages fritt for laktose. Bruk blå Melange istedenfor smør og bytt ut melken med laktosefri melk, mandel eller havre melk.

Siden oppskriften er så enkel er den perfekt å bake med barn, det blir gøy for både liten og stor!

Det går an å være litt ekstra kreative med smak tilsetninger og strø. Hva med noen rom dråper i røren eller appelsin essens. Til strø er kokos eller perlesukker klassikere, men være ikke redd for å prøve de knuste pistasjenøttene det er himmelsk godt!

Holdbarheten til sjokoladekulene er ganske lang så lenge de oppbevares i kjøleskapet og at holdbarhets datoen på melken ikke overstiges. Men jeg vil anbefaler at de spises innen en uke, noe jeg tror du vil klare helt fint!

sjokoladekuler med kokos og pistasjnøtter ligger i en skål.

Til 15 sjokoladekuler trenger du:

4 dl havregryn (glutenfritt: Axa glutenfrie havregryn)

100 g romtemperert smør (laktose fritt: Blå Melange)

1 dl sukker

2 ss bake kakao

2 ss melk (laktose fritt: Laktosefri melk / havre melk / mandel melk)

1 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

Strø: Kokosmasse, pistasj nøtter, perlesukker

Slik gjør du:

1.I en bolle blander du romtempererte smøret og sukker med en gaffel.

2.Ha i resten av ingrediensene og bland det godt sammen med en sleiv.

3.Form kuler med hendene og legg de på ett fat. Obs! vask deg på hendene.

4.Rull kulene godt rundt i strøet du har valg.

5.Finito! Sjokoladekulene oppbevares i kjøleskapet frem til de serveres!

Sjokoladebolle kake med perlesukker
Sjokoladekuler Deluxe med Nutella, når du kjenner at det ikke holder med bare sjokoladekuler.
Oppskriften finner du her!

Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver på oppskriften sjokoladekuler eller har noen spørsmål.

For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Sjokoladekuler med kokos og pistasnøtter
Print Recipe
Sjokoladekuler er enkelt å lage og smaker himmelsk. Passer bra som helgekos eller i en fin skål på kakebordet. Kan lages fri for gluten og laktose.
Porsjoner Forberedelse
15 sjokoladekuler 20 min
Porsjoner Forberedelse
15 sjokoladekuler 20 min
Sjokoladekuler med kokos og pistasnøtter
Print Recipe
Sjokoladekuler er enkelt å lage og smaker himmelsk. Passer bra som helgekos eller i en fin skål på kakebordet. Kan lages fri for gluten og laktose.
Porsjoner Forberedelse
15 sjokoladekuler 20 min
Porsjoner Forberedelse
15 sjokoladekuler 20 min
Ingredienser
Porsjoner: sjokoladekuler
Instruksjoner
  1. I en bolle blander du romtemperert smør og sukker hvit med en gaffel.
  2. Ha i resterende ingredienser og bland det godt sammen med en sleiv.
  3. Rull kuler med hendene og legg de på ett fat. Obs! Vaske deg på hendene.
  4. Rull kulene i ønsket strø.
  5. Oppbevares kaldt frem til servering.
Del denne oppskriften

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *