Ingrediens: eggehvite


Italiensk marengs kan brukes som den er til å toppe desserter, dekke/dekorere kaker alene eller som en base i smørkrem, iskrem, sorbet eller mousse. Viste du at marengs har funnets siden tidlig på 1600 tallet? De finnes tre typer marengs: fransk marengs, sveitsisk marengs og italiensk marengs. Ingrediensene er stort sett den samme forskjellen ligger i tilberednings måten. Italiensk marengs er ikke den letteste av de tre, men når man […]

Italiensk marengs


    Royal icing er det fine navn for melis glasur laget med eggehviter. Eggehvitene gjør at glasuren blir fastere i konsistensen og dermed mer formelig, den stivner raskere og blir hardere enn f.eks melis glasur laget med vann. For å dekorere trenger du en sprøyte pose og tipper. Du kan tilsette farge ved å bruke pastafarger.   Royal icing brukes til å dekorere små kaker, pepperkake hus eller for […]

Royal Icing


Napoleons kake er en klassiker! Mitt første møte med denne myke men sprø smaksopplevelsen var da min morfar som tok oss med ut på cafe besøk i storbyen. Det var magisk! Jeg tenkte lenge at den måtte være på komplisert å bake, men du vil bli overrasket over hvor enkel den er. Personlig så elsker jeg Napoleons kake og spesielt servert med friske bær, det gir det lille ekstra i […]

Napoleons kake



Disse nougat biskviene er noe som alle burde ha liggende i fryseren til anledninger hvor du har lite med tid men ønsker å servere noe godt til gjestene. De er mektige og runde i smaker, får tungen rett og slett til å løpe i vann. Dessuten er de naturlig glutenfrie så egner seg god på ett kake bord. Håper det smaker! -BELLE   Nougat biskvier Print Recipe Egner seg godt […]

Nougat Biskvier