Ukategorisert

Saftig sitronkake

Saftig sitronkake med marengs

Er du blant de som liker det syrlig og friskt? Da har du funnet din nye favoritt kaken her, en mer smakfull og saftig sitronkake skal du lete lenge etter. Gir sommerfølelse i hele kroppen!

Noen kaker blir bare bedre og bedre om de får stå en dag eller to i kjøleskapet ettersom smakene setter seg. Denne sitronkaken er en av disse og kan fint stå i 2-3 dager i kjøleskapet. Hvilket betyr at det er perfekt å by gjestene på en saftig sitronkake dager der det er knapt med tid til å bake, som for de fleste av oss er relativt ofte.

Er du ikke glad i frukt i kake så vil jeg anbefale deg å hoppe rett til denne oppskriften på Peanut Butter Cups brownie!

Oppskriften er delt inn i tre deler. Lemon curd, sitronkake og italiensk marengs. Ikke bli overveldet av den lange oppskriften, for den er nok så enkelt. Saftigheten og smaken vil belønne deg vel for jobben!

Som alltid finner du oppskrift skjema nederst på siden, dette kan printes ut noe som kan gjøre bake prosessen litt mindre kaotisk.

Saftig sitronkake stykke med lemon crud

Til sitron smør trenger du:

2 eggeplommer

72 g sukker

1 sitron

50 g smør

Slik gjør du:

1.Skill eggene fra hverandre, ha eggeplommene i en bolle av glass eller metal. OBS! Ta vare på eggehviten som senere skal brukes til å lage italiensk marengs.

2.Riv av det gule av skallet på sitronen, ha det i bollen.

3.Trykk ut saften av sitronen, fjern eventuelle steiner.

4.Ha sitronsaften i bollen med eggeplommene, ha i sukker og sett bollen over en kjele med kokende vann.

5.Varm opp mens du rører helt til konsistensen er blitt tykk.

6.Ta av platen av og rør bitvis inn romtemperert smør. La lemon curden den bli avkjølt før du setter den inn i kjøleskapet. Den kan stå i kjøleskapet i ett par dager.

Til saftig sitronkake trenger du:

3 egg

150 g sukker

230 g mel

1,5 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts vaniljesukker

2 ss valuefrø

1 klype salt

1 sitron

1,5 dl kulturmelk

0,5 dl rapsolje

Slik gjør du:

1.Pisk egg og sukker til eggedosis.

2.Rasp det gulet av skallet på sitronen og ha i eggedosisen.

3.Klem ut all saften av sitronen og plukk bort eventuelle steiner.

4.Bland alle våte ingrediensene i en bolle inkludert sitron saften.

5.Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.

6.Med en slikkepott vender du vekselvis inn det våte og tørre om hverandre. Bruk gjerne en sikt til melblandingen for å unngå klumper.

7.Dekk en 20 cm springform med bakepapir og ha i røren.

8.Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl kakebunnen, kan stå over natten i kjøleskap med plastfolie rundt.

9.Del kakebunnen i 3 bunner. Legg ett lag på ett serveringsfat, dynk bunnen med melk. Ha ett lag med lemon curd og forsett slik. Sett i kaldt mens du lager marengs

Til italiensk marengs trenger du:

120 g sukker

30 g vann

2 eggehviter

Slik gjør du:

1.I en liten kjele lager du sukkerlake ved å varme opp sukker og vann til 220 grader, viktig at det ikke blir varmere enn dette. Bruk ett sukker termometer for å følge nøye med.

2.Pisk eggehviter stive i en bolle som tåler varme.

3.Ha sukkerlaken forsiktig i de stivpiskede eggehvitene mens du pisker. Pass på så du ikke heller sukkerlaken direkte på vispen, dette vil skape sukker klumper i marengsen.

4.Pisk på høy hastighet i 10 min.

5.Dekorer kaken med italiensk marengs og server!

Marengs og sitonkake

For å få til den perfekte italienske marengsen kan du lese mine tips her!

Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver oppskriften eller har spørsmål.

For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Saftig sitronkake
Print Recipe
Saftig og smakfull sitronkake! Kaken holder seg god i flere dager når den står kjølig.
Saftig sitronkake
Print Recipe
Saftig og smakfull sitronkake! Kaken holder seg god i flere dager når den står kjølig.
Ingredienser
Sitronsmør:
Saftig sitronkake:
Italiensk marengs:
Porsjoner:
Instruksjoner
Sitronsmør:
  1. Skill eggene fra hverandre, ha eggeplommene i en bolle av glass eller metal. OBS! Ta vare på eggehviten som senere skal brukes til å lage italiensk marengs.
  2. Riv av det gule av skallet på sitronen, ha det i bollen.
  3. Trykk ut saften av sitronen, fjern eventuelle steiner.
  4. Ha sitronsaften i bollen med eggeplommene, ha i sukker og sett bollen over en kjele med kokende vann.
  5. Varm opp mens du rører helt til konsistensen er blitt tykk.
  6. Ta av platen av og rør bitvis inn romtemperert smør. La lemon curden den bli avkjølt før du setter den inn i kjøleskapet. Den kan stå i kjøleskapet i ett par dager.
Saftig sitronkake:
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Rasp det gulet av skallet på sitronen og ha i eggedosisen.
  3. Klem ut all saften av sitronen og plukk bort eventuelle steiner.
  4. Bland alle våte ingrediensene i en bolle inkludert sitron saften.
  5. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  6. Med en slikkepott vender du vekselvis inn det våte og tørre om hverandre. Bruk gjerne en sikt til melblandingen for å unngå klumper.
  7. Dekk en 20 cm springform med bakepapir og ha i røren.
  8. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl kakebunnen, kan stå over natten i kjøleskap med plastfolie rundt.
  9. Del kakebunnen i 3 bunner. Legg ett lag på ett serveringsfat, dynk bunnen med veske (eks. melk). Ha ett lag med lemon curd og forsett slik. Sett i kaldt mens du lager marengs.
Italiensk marengs:
  1. I en liten kjele lager du sukkerlake ved å varme opp sukker og vann til 220 grader, viktig at det ikke blir varmere enn dette. Bruk ett sukker termometer for å følge nøye med.
  2. Pisk eggehviter stive i en bolle som tåler varme.
  3. Ha sukkerlaken forsiktig i de stivpiskede eggehvitene mens du pisker. Pass på så du ikke heller sukkerlaken direkte på vispen, dette vil skape sukker klumper i marengsen.
  4. Pisk på høy hastighet i 10 min.
  5. Dekorer kaken med italiensk marengs og server!
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *