Dessert,  Iskrem

Mojito ispinne

mojito ispinner

Ingenting er så friskt og sommerlig som å nye en Mojito ispinne på en solskinnsdag, gjerne i skyggen med en god bok. Disse ispinnene vil garantert holde deg kjølig og tilfredstilt i sommer!

Mojito er en gammel drink som kan spores tilbake til 1500 tallet. Da det var sykdom ombord på en engelsk flåte dro de i land i Cuba da de viste at de sør amerikanse indianere hadde kurer for tropiske sykdommer. De ble servert en drink som var byttet på de samme ingrediensene som vi finner i mojito. Britene tok drinken med seg hjem til England.

En ekstra liten fun fact er at Mojito sies å være Ernest Hemingway’s favoritt drink og at han gjorde en bar i Cuba kjent gjennom å skrive “My Mojito in La Bodeguita” på veggen og signerte det med navnet sitt.

Dette er en oppskrift uten alkohol som passer for hele familien. Smaken er fremdeles søt og syrlig. Mojito ispinner er holdbare lenge i fryseren. Så her hjemme skal det lages opp en hel haug så vi kan nyte gjennom hele sommeren.

Ingenting er bedre enn fryseren full av is om sommeren. Vil du har flere oppskrifter på forfriskende ispinner å nyte i varmen så finner du det HER!

mojito is

Til 6 Mojito ispinner trenger du:

1/2 lime

10-15 mynte blader

1 ts sukker

Sprite

Slik gjør du:

1.Knus halvparten av mynte bladene i lime juice og sukker med en morter.

2.Fordel utover i former, sammen med resten av mynte bladene og fyll opp med sprite.

3.Sett i fryser over natten og de er klare for å nytes.

mojito saftis
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager mojito ispinne eller har spørsmål om oppskriften.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Ønsker deg en herlig og varm sommer!

-Belle

Mojito ispinne
Print Recipe
Merk at størrelse forholdene kan variere litt fra form til form.
Porsjoner
6 ispinner
Porsjoner
6 ispinner
Mojito ispinne
Print Recipe
Merk at størrelse forholdene kan variere litt fra form til form.
Porsjoner
6 ispinner
Porsjoner
6 ispinner
Ingredienser
Porsjoner: ispinner
Instruksjoner
  1. Knus halvparten av mynte bladene i lime juice med en morter.
  2. Fordel utover i former, sammen med resten av mynte bladene og fyll opp med sprite.
  3. Sett i fryser over natten.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *