Dessert,  Kaker,  Valentines day

Oreo og bringebær ostekake for to!

Oreo og bringebær ostekake

Ostekaken over alle ostekaker. Oreo og bringebær ostekake i mini variant laget for at du og din kjære skal kunne nye til det fulle uten å ha ett kjøleskap fult av rester.

Personlig synes jeg alle kaker smaker best når man skjærer seg en liten bit av kake restene som står kald i kjøleskapet, og jo mer “ulovlige” tider på døgnet jo bedre. Definitivt min guilty pleasure. Det er vel det eneste å klage på med tanke på størrelsen til denne kaken, men er man heldig blir det en liten bit igjen for å nyte ved midnatt.

Er du ute etter en ostekake til ett større selskap kan du finne flere oppskrifter på det HER!

Til oppskriften trenger du en 10-15 cm springform. Høy gjerne kantene på formen med bakepapir eller kake folie da de fleste former på denne størrelsen kun er noen få cm høye. Vi vil jo ha en høy og fin kake med flere lag!

Oreo og bringebær ostekake med gelè lokk

Til en Oreo og bringebær ostekake trenger du:

80 g Oreo

1 ss smør

50 g Philadelphia

1 dl krem fløte

1 pakke bringebær gele

3 dl vann

Rød icing farge om du ønsker ulike farger på ostekake lagene.

Slik gjør du:

1.Knus Oreo til pulver. Obs! Legg unna to kjeks om du vil ha til pynt.

2.Smelt smøret og bland det sammen med Oreo pulveret.

3.Dekk en springform på 10 cm med bakepapir og trykk Oreo massen godt utover.

4.Del gele pulveret opp i fire deler, to som er 40 g og to som er 20 g.

5.Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.

6.Pisk krem fløten og rør inn Philadelphia. Del røren i 2 like store deler.

7.Rør inn avkjølt gele i en av rørene og tilsett litt icing farge om ønsket. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.

8.Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken. Sett kaldt i 1 time.

9.Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.

10.Rør inn avkjølt gele i resten av røren. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.

11. Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken.

12. Del Oreo kjeks i biter og legg i gele lokket. Sett kaldt i 1-2 timer.

13.Varm en kniv under varm vann i vasken, tørk av den og skjær langs kanten av formen for å løsne ostekaken.

Oreo og bringebær ostekake med gelé lag
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager denne Oreo og bringebær ostekaken eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Oreo og bringebær ostekake for to
Print Recipe
Porsjoner
2-3 personer
Porsjoner
2-3 personer
Oreo og bringebær ostekake for to
Print Recipe
Porsjoner
2-3 personer
Porsjoner
2-3 personer
Ingredienser
Porsjoner: personer
Instruksjoner
  1. Knus Oreo til pulver. Obs! Legg unna to kjeks om du vil ha til pynt.
  2. Smelt smøret og bland det sammen med Oreo pulveret.
  3. Dekk en springform på 10 cm med bakepapir og trykk Oreo massen godt utover.
  4. Del gele pulveret opp i fire deler, to som er 40 g og to som er 20 g.
  5. Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.
  6. Pisk krem fløten og rør inn Philadelphia. Del røren i 2 like store deler.
  7. Rør inn avkjølt gele i en av rørene og tilsett litt icing farge om ønsket. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.
  8. Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken. Sett kaldt i 1 time.
  9. Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.
  10. Rør inn avkjølt gele i resten av røren. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.
  11. Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken.
  12. Del Oreo kjeks i biter og legg i gele lokket. Sett kaldt i 1-2 timer.
  13. Varm en kniv under varm vann i vasken, tørk av den og skjær langs kanten av formen for å løsne ostekaken.
Del denne oppskriften

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *