Michelles lapper
Michelles lapper er en familieoppskrift som har vært med oss i tykt og tynt. Oppskriften fungerte utmerket i en gluten og melk diett. Her finner du både oppskriften og historien bak verdens diggeste lapper!
Da jeg var liten var filmen “Matilda”, som er basert på Roald Dalhs bok med samme tittel, en STOR favoritt! Hvem drømte vel ikke om å kunne få evner som Matilda. Jeg erindrer at det ble tilbrakt en hel del timer til å stirre på ting for å se om jeg kunne få det til å fly, dessverre uten hell. Skal jeg være helt ærlig så har jeg vel enda ikke helt akseptert at jeg ikke er i besittelse av noen overnaturlige evner.. Derimot har jeg fått noe annet takket være Matilda, nemlig verden beste lapper!
Nå var jeg ikke den eneste hjemme som elsket Matilda, vi alle gjorde det. I scenen fra da Matilda var 4 år lager hun pannekaker. Tykke, runde pannekaker som så helt himmelske ut! Michelle, min store søster, startet å eksperimentere på kjøkkenet. Etter flere forsøk kom hun opp med hemmeligheten om hvordan Matilda fikk pannekakene så høye. En godt pisket eggedosis og hele 3 hevemidler! 1 ts natron, 1,5 ts hornsalt + litt bakepulver.
Slik fikk vi tilslutt gleden av å spise “Matildas pannekaker” vi også, eller som jeg idag forstå at også er kalt amerikanske pannekaker, haha. Men det skal faktisk sies at disse er mye bedre enn amerikanske pannekaker, og blitt en klassiker i vår familie.
Lenge holdt vi oss til original oppskriften med 3 hevemidler, men etterhvert som man har fått litt mer kunnskap om hvordan ulike ingredienser fungerer så ser man at det holder i massevis med bare bakepulver. Feks. så trenger natron syre for å heve og det finnes det jo ikke i oppskriften. Men iblant så får det faktisk komme i en liten slant med natron her hos meg, for gamle dagers skyld!
Til ca. 18 lapper trenger du:
3 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel (for glutenfrit: Toro glutenfri kake mix)
1, 5 dl melk (for melkefri: Havremel)
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
1.Pisk egg og sukker på høy hastighet til en solid eggedosis, ca 5 min.
2.Sikt halve mengden av mel, vaniljesukker, natron og bakepulver inn i eggedosisene, vend forsiktig om med en slikkepott slik at du beholder luften i røren.
3.Mål opp melk, tilsett halvparten og vend forsiktig inn med slikkepotten.
4.Ha i resten av melblandingen, vend det inn og gjenta prosessen med resten av melken.
5.Stek lappene i en godt oppvarmet panne med smør. Når det er kommet små bobler på oversiden er den klar for å snues. Stekes få sekunder på andre siden.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøver å lage Michelles lapper eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 3 Egg
- 2 dl sukker
- 4 dl Hvetemel for glutenfri: Toro glutenfri kake mix
- 1,5 dl Melk for melkefri: havremelk
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- Pisk egg og sukker på høy hastighet til en solid eggedosis, ca 5 min.
- Sikt halve mengden av mel, vaniljesukker, natron og bakepulver inn i eggedosisene, vend forsiktig om med en slikkepott slik at du beholder luften i røren.
- Mål opp melk, tilsett halvparten og vend forsiktig inn med slikkepotten.
- Ha i resten av melblandingen, vend det inn og gjenta prosessen med resten av melken.
- Stek lappene i en godt oppvarmet panne med smør. Når det er kommet små bobler på oversiden er den klar for å snues. Stekes få sekunder på andre siden.