Kaker,  Sommer

Jordbær og hylleblomst kake

sommer kake med smak av jordbær og hylleblomst

Her i Sverige er midtsommer en stor tradisjon! Blomsterkranser, dans og hyggelig selskap står blant annet på listen over hva dagen skal inneholde. Som enhver festdag hører en kake med! Og hva blir vel mer midtsommer en sesongens egen gull, nemlig en jordbær og hylleblomst kake.

Kaken kan fint lages både fri for gluten og melk. Tenk gjerne på at det kan være smart å lage kaken god tid i forveien. Alle kaker blir bedre dagen etter den er montert, da smakene setter seg bedre.

Med en hjemmelaget cool-whip kan du tillate kaken å stå i litt mer varme enn om det var pisket kremfløte. Men husk at ingen kaker er glad i stekende sol, så hold den så kald som mulig frem til servering.

Toppen av en jordbær og hylleblomst kake

Til en jordbær og hylleblomst kake på 20 cm trenger du:

Til sukkerbunn trenger du:

6 egg (tempererte)

240 g sukker

1,5 ss vann

180 g mel (for glutenfritt bruk: Toro glutenfri kake mix)

60 g potetmel

Til jordbær mousse trenger du:

90 g jordbær

20 g sukker

1 plate gelatin

1 dl kremfløte (for melkefri: Vispbar havre fløte)

1 ss sitronsaft

*Legg gjerne hakkede friske jordbær i moussen for extra fyldig smak og spar gjerne noen til å toppe kaken med!

Til hylleblomst mousse trenger du:

2/3 dl konsentrert hylleblomst saft

1 dl kremfløte (for melkefri: Vispbar havre fløte)

1 egg

1 gelatinblad

Til hjemmelaget Cool-whip trenger du: (kakens trekk)

3 dl kald kremfløten (for melkefri: Vispbar havre fløte)

1 dl melis

1/2 ts vanilje essens

1 ts gelatinpulver

4 ts vann

Jordbær og hylleblomst kake

Slik lager du sukkerbunn:

1.Tempererte egg og sukker piskes i 10 min på høy hastighet.

2.Sett ned til middels hastighet og tilsett vannet. Pisk i 3-4 minutter til.

3.Sikt mel og potetmel. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott slik at du beholder luften i røren.

4.Fordel røren i to spring former på 20 cm kledd med bakepapir, eller forhøy kanten på en springformen med bakepapiret.

5.Stek midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca 20 min om du har to former og 30 min om du har en form.

6.Avkjøl helt og sett kaldt til du skal montere kaken.

Slik lager du jordbær mousse:

1.Legg gelatin i kaldt vann.

2.Knus jordbær og sukker med en stavmixer.

3.Varm opp jordbær pureen. Klem ut vannet av gelatin bladet og rør det ut i den varme pureen til den er oppløst. La stå til den er blitt romtemperert.

4.Pisk kremfløten og vend inn jordbær pure og sitronsaft.

5.Sett kaldt til den er helt stiv minst 1,5 time.

Slik lager du hylleblomst mousse:

1.Legg gelatin i kaldt vann i 2-3 minutter.

2.Varm opp saften og rør inn gelatin bladet. La stå til romtemperatur.

3.Pisk opp krem.

4.Del eggeplommen og eggehviten hver for seg.

5.Rør eggeplommen forsiktig inn i kremet.

6.Visp eggehviten til fast skum. Vend den forsiktig inn i kremen.

7.La stå til helt stiv minst 1,5 time.

Les hvordan du lager hjemmelaget cool-whip HER!

Monter kaken:

1.Del bunnene i 2. (evt. 4 om du laget en stor)

2.Dynk bunnene godt med veske hver gang du legger på ett nytt lag.

3.Lage en sirkel av cool-whip rundt kanten på bunnen og fyll den deretter med mousse.

4.Avslutt med en bunn. Legg ett tynt- tynt lag med cool-whip rundt hele kaken for å feste smuler. Sett kaldt i 30 min.

5.Ta resten av cool-whip og smør den rundt kaken eller dekorer toppen av kaken med den.

6. Dekorer gjerne med friske jordbær, hylleblomst og sitronmelisse.

7.Sett jordbær og hylleblomst kaken kaldt til du skal servere.

midtsommer kake med jordbær
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøver å lage en jordbær og hylleblomst kake eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Jordbær og hylleblomst kake
Print Recipe
En festlig kake med smak av sommerens eget gull, nemlig jordbær og hylleblomst. Kaken kan lages både fri for gluten og melk.
Jordbær og hylleblomst kake
Print Recipe
En festlig kake med smak av sommerens eget gull, nemlig jordbær og hylleblomst. Kaken kan lages både fri for gluten og melk.
Ingredienser
Sukkerbunn:
Jordbær mousse:
Hylleblomst mousse:
Ekstra:
Porsjoner:
Instruksjoner
Sukkerbunn:
  1. 1.Tempererte egg og sukker piskes i 10 min på høy hastighet.
  2. Sett ned til middels hastighet og tilsett vannet. Pisk i 3-4 minutter til.
  3. Sikt mel og potetmel. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott slik at du beholder luften i røren.
  4. Fordel røren i to spring former på 20 cm kledd med bakepapir, eller forhøy kanten på en springformen med bakepapiret.
  5. Stek midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca 20 min om du har to former og 30 min om du har en form.
  6. Avkjøl helt og sett kaldt til du skal montere kaken.
Jordbær mousse:
  1. Legg gelatin i kaldt vann.
  2. Knus jordbær og sukker med en stavmixer.
  3. Varm opp jordbær pureen. Klem ut vannet av gelatin bladet og rør det ut i den varme pureen til den er oppløst. La stå til den er blitt romtemperert.
  4. Pisk kremfløten og vend inn jordbær pure og sitronsaft.
  5. Sett kaldt til den er helt stiv minst 1,5 time.
Hylleblomst mousse:
  1. Legg gelatin i kaldt vann i 2-3 minutter.
  2. Varm opp saften og rør inn gelatin bladet. La stå til romtemperatur.
  3. Pisk opp krem.
  4. Del eggeplommen og eggehviten hver for seg.
  5. Rør eggeplommen forsiktig inn i kremet.
  6. Visp eggehviten til fast skum. Vend den forsiktig inn i kremen.
  7. La stå til helt stiv minst 1,5 time.
Montering:
  1. Del bunnene i 2. (evt. 4 om du laget en stor)
  2. Dynk bunnene godt med veske hver gang du legger på ett nytt lag.
  3. Lage en sirkel av cool-whip rundt kanten på bunnen og fyll den deretter med mousse.
  4. Avslutt med en bunn. Legg ett tynt- tynt lag med cool-whip rundt hele kaken for å feste smuler. Sett kaldt i 30 min.
  5. Ta resten av cool-whip og smør den rundt kaken eller dekorer toppen av kaken med den.
  6. Dekorer gjerne med friske jordbær, hylleblomst og sitronmelisse.
  7. Sett jordbær og hylleblomst kaken kaldt til du skal servere.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *