Banansplitt kake
21. juli 2017
Banansplitt er en deilig dessert spesielt i varmen, men har du noen gang tenkt på servere desserten som en kake? Dette er en “no bake” kake som kan lages glutenfri. Banan, ananas, jordbær og 2 typer av krem blir kaken en myk og frisk opplevelse, samtidig har den en bunn av kjeks og er toppet med valnøtter noe som får det til å knase litt.
I denne oppskriften brukes Cool-Whip, det er en amerikansk krem som du fint kan lage hjemme selv. Oppskriften på Cool-Whip finner du HER.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
Kjeks bunn:
- 35 g smeltet smør
- 150 g chocolate chips cookies Schar, Choco Chip Cookies for glutenfri bunn
Bananfyll:
- 200 g kremost naturell romtemperert
- 55 g Smør romtemperert
- 7 dl melis
- 3 Bananer
- 1 boks hermetiske ananas
- 3 dl cool-whip/krem
Porsjoner: cm rund springform
Instruksjoner
Kjeks bunn:
- Knus kjeksene i en food prosesor eller med en kjevle. Smelt smøret og bland det sammen med kjeks smulene.
- Trykk det jevnt utover formen og la det stå kaldt i minimum 10 minutter slik at den blir fastere.
Bananfyll:
- Miks sammen philidelfia ost, smør og melis til det får en kremete kosestens, dette tar ca 5 minutter.
- Hell kremost kremen utover kjeks bunnen.
- Skjær bananene, og ananasen i mindre biter. Tørk ananasen lett med litt papir så sukker laken ikke renner ut i kaken.
- Trykk bananene ned i kremen og strø ananas biter over.
- Spre cool-whip kremen jevnt over laget med ananas.
- Sett banansplitten kaldt i kjøleskapet i minst 4 timer for at alle lagene skal sette seg og få riktig tekstur.
Topping:
- Før servering pynter du med valnøtt biter, kirsebær eller jordbær. Serveres med sjokolade saus.
Del denne oppskriften
Nyere