Eplepai


Hva er vel bedre enn lukten av eplepai? Dette er en eplepai som er safting og god. Den kan lett lages glutenfri og det er slik jeg først ble kjent med den. Kan fint lages en dag i forveien da den er like god oppvarmet, om ikke bedre da smakene virkelig har fått satt seg. Også er det jo så gøy å utfordre seg selv litt kreativ og imponere med ett vakkert pai lokk!

Håper det smaker!

-BELLE

Eplepai
Print Recipe
Stekes midt i ovnen i ca 40 min på 200 °C.
Porsjoner
1 Paiform 24-26 cm
Porsjoner
1 Paiform 24-26 cm
Eplepai
Print Recipe
Stekes midt i ovnen i ca 40 min på 200 °C.
Porsjoner
1 Paiform 24-26 cm
Porsjoner
1 Paiform 24-26 cm
Ingredienser
Pai bunn:
  • 8 dl Mel Siktet hvetemel eller glutenfri finmix
  • 1 klype Salt
  • 225 g Smør
  • 1 dl Vann
  • 1 Egg til pensling
Fyll:
Porsjoner: Paiform 24-26 cm
Instruksjoner
Paibunn:
  1. Bland smør, salt og mel i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Tilsett vann og miks alt sammen til en deig. Fordel halve deigen ut i en paiform og trykk en godt sammen. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
Fyll:
  1. Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Bland eplene godt rundt i med sukker, mel, melis, vaniljesukker og kanel. Deretter over i paiformen, fordel smør klatter jevnt ut over eplene.
Lokket:
  1. Her er det bare til å være kreativ med resten av paideigen. Legg ønsket motiv over paien og pensle med ett sammenvispet egg. Om du lager ett heldekkende lokk, kjær små snitter i lokket for at dampen skal komme ut.
  2. Stekes midt i ovnen i ca 40 min på 200 °C. Serveres lunken med is eller krem.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *