Eplepai
Stekes midt i ovnen i ca 40 min på 200 °C.
Porsjoner
1Paiform 24-26 cm
Porsjoner
1Paiform 24-26 cm
Ingredienser
Pai bunn:
  • 8dl MelSiktet hvetemel eller glutenfri finmix
  • 1klype Salt
  • 225g Smør
  • 1dl Vann
  • 1 Eggtil pensling
Fyll:
Instruksjoner
Paibunn:
  1. Bland smør, salt og mel i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Tilsett vann og miks alt sammen til en deig. Fordel halve deigen ut i en paiform og trykk en godt sammen. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
Fyll:
  1. Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Bland eplene godt rundt i med sukker, mel, melis, vaniljesukker og kanel. Deretter over i paiformen, fordel smør klatter jevnt ut over eplene.
Lokket:
  1. Her er det bare til å være kreativ med resten av paideigen. Legg ønsket motiv over paien og pensle med ett sammenvispet egg. Om du lager ett heldekkende lokk, kjær små snitter i lokket for at dampen skal komme ut.
  2. Stekes midt i ovnen i ca 40 min på 200 °C. Serveres lunken med is eller krem.