Sjokoladekuler Deluxe med Nutella
Sjokoladekuler deluxe er en kake perfekt for deg som er glad i sjokoladekuler men vil ta det til ett høyere nivå. Tiltross for at den på mange måter er en lat manns utgave av de populære konfektene!
Kort fortalt er det bare å bland sammen ingrediensene og flat det ut i en form, gi det tid til å sette seg i kjøleskapet og vips har du satt sammen sjokoladekuler deluxe. Så enkelt og smidig, men så utrolig godt!
Kaken inneholder Nutella som gir det en fyldig og rund sjokoladesmak. Ta gjerne litt Nutella og smør det som en glasur over kaken for litt ekstra snadder.
Trenger du en kake du kan lage i forveien?
Sjokoladekuler deluxe kan lages noen dager før den skal serveres om den oppbevares i kjøleskap i mellomtiden. Kaken blir ganske hard av å stå kaldt så ta den ut ca. 30 min før servering, så den blir rekker å bli myk og delikat.
Sjokoladekuler deluxe passer for alle, fra barnebursdag til kaffe besøk!
Dessuten er kaken perfekt å lage sammen med de minste i familien, mulighet for mange lettere arbeidsoppgaver og ikke minst smaks prøver.
Skal du servere glutenfritt er dette en trygg kake å servere. Viste du at havregryn er naturlig glutenfritt? Så om det er snakk om allergi, vil jeg anbefale å kjøpe havregryn som er spesifisert at er glutenfrie siden det kan inneholde spor av gluten i vanlig havregryn. Det vil ikke påvirke smaken.
Det er bare å være kreativ med valg av strø alt fra perlesukker, kokos og pistasjnøtter er ting jeg vil anbefale. Legg gjerne igjen en kommentar i feltet nedenfor om du prøver deg på noe annet!
Til en 20 cm spring form trenger du:
300 g romtemperert smør
3 dl melis
2 dl Nutella
1 dl Bake kakao
12 dl havregryn (for glutenfritt bruk: Axa glutenfrie havregryn)
0,5 dl melk
Nutella og perlesukker til dekor
Slik gjør du:
1.Ha romtemperert smør og melis i en bolle, bruk en elektrisk håndmikser for å få en myk smør blanding.
2.Tilsett kakao og Nutella mens du fortsetter å mikse.
3.Tilsett melk og havregryn. Bland dette godt inn med en slikkepott.
4.Rull noen kuler av deigen mellom hendene dine. Legg de på ett fat. Vask deg på hendene og rull de i perlesukker.
5.Dekk en 20 cm springform med bakepapir.
6.Trykk deigen ned i formen og sett kaldt i kjøleskapet i ca 2 timer.
7.Ta kaken ut av formen. Smør Nutella over og langs siden av kaken, før du dekorerer med perlesukker.
8.Kaken oppbevares kaldt, men tas ut ca 30 minutter før servering.
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver deg på kaken eller har noen spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
Porsjoner | Forberedelse |
20 cm rund springform | 15 min |
Passive Time |
2 timer |
|
|
|
En oppgradert kake versjon av klassiske sjokoladekuler. Med Nutella og perlesukker. Perfekt for alt fra barnebursdag til kaffe besøk.
|
- 300 g romtemperert smør
- 3 dl melis
- 2 dl nutella
- 1 dl kakao
- 12 dl havregryn Glutenfritt: Axa glutenfrie havregryn
- 0,5 dl Melk
- perlesukker
- nutella
- Miks romtemperert smør og melis sammen til en myk blanding.
- Tilsett kakao og Nutella mens du forsetter å mikse.
- Tilsett melk og havregryn. Bland det sammen med en slikkepott til alt er blandet godt sammen.
- Trill sjokoladekuler mellom hendene, sett de på ett fat. Vask deg på hendene og trill kulene i perlesukker.
- Dekk en 20 cm springform med bakepapir. Ha deigen i og trykk den jevnt utover.
- Sett i kjøleskap i ca 2 timer.
- Pynt med sjokolade boller, Nutella og perlesukker.
- La kaken stå ca 30 minutter på benken før servering.