Marengskake med sjokolade og bringebær
Sommerens festkake! Marengskake med sjokolade og bringebær er en søt og frisk kake som passer for alle aldere. Med sin crispy marengs og myke krem blir det en knall kombinasjon for sansene.
Alt kan forberedes dagen i forveien men jeg anbefaler å ikke montere kaken før ca 20 min før servering. Marengs blir fort mykt når det står i kontakt med kremen for lenge. Så monter kaken rett før servering om du ønsker en mest mulig crispy bunn. Personlig liker jeg at den er myknet litt i midten og crispy langs kanten, det balanserer smakene i kaken godt.
Er det en skikkelig sommerdag så kan krem smelte ganske raskt, for å hjelpe den litt i varmen kan du lage cool-whip. Det er en krem med gelatin i som blir litt stivere enn ren pisket krem. Fremgangsmåte på cool-whip finner du HER!
Til en marengskake med sjokolade og bringebær trenger du:
2 marengs bunner (Ferdig kjøpte eller hjemmelagde)
150 g melkesjokolade
1 dl kremfløte + 3 dl kremfløte ellercool-whip
250 g bringebær
Friske bær og revet sjokolade til topping
Slik gjør du:
1.Hakk sjokoladen i små biter. Kok opp 1 dl kremfløte og hell over sjokoladen. Rør til alt er smeltet og sett kaldt i 1-2 timer.
2.Pisk krem eller lag cool-whip for å få en stivere krem. Fremgangsmåte finner du her!
3.Rør inn bringebær i kremen.
4.Monter kaken fra 20 min til rett før servering. Smør sjokoladekremen utover en marengs bunn, bre halvparten av bringebær kremen over. Sett den andre marengs bunnen på og smør over resten av bringebær kremen.
5.Topp kaken med friske bær og raspet sjokolade.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd deg på å lage marengskake med sjokolade og bringebær eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 2 marengs bunner Søk på madebybelle.no: Italiensk marengs
- 150 g melkesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 3 dl kremfløte eller cool-whip Søk på madebybelle.no: Cool-whip
- 250 g bringebær
- friske bær til topping
- Hakk sjokoladen i små biter. Kok opp 1 dl kremfløte og hell over sjokoladen. Rør til alt er smeltet og sett kaldt i 1-2 timer.
- Pisk krem eller lag cool-whip for å få en stivere krem.
- Rør inn bringebær i kremen.
- Monter kaken fra 20 min til rett før servering. Smør sjokoladekremen utover en marengs bunn, bre halvparten av bringebær kremen over. Sett den andre marengs bunnen på og smør over resten av bringebær kremen.
- Topp kaken med friske bær og raspet sjokolade.