Lunsje

Amerikanske pannekaker med blåbær

amerikanske pannekaker for en person

Hva er vel bedre enn amerikanske pannekaker med blåbær og lønnesirup en lørdags morgen? Jeg er blant de som ofte tenker at de skulle ville lage det andre dager i uken, men å lage en stor porsjon for bare meg blir ofte det som stopper det.

Så her har jeg satt sammen en oppskrift til bare deg! Eller om du vil varte opp til flere, skriver du hvor mange du vil lage til nederst i bloggposten. Får opp den mengden du skal bruke av ingrediensene. Å setter igang!

Personlig elsker jeg kombinasjonen av lønnesirup og bacon. Så er du litt ekstra sulten, vil jeg anbefale deg å steke opp noen bacon skiver å server med. Du kommer ikke til å angre!

Ønsker du ett sunnere alternativ? Hva med å lage banan lapper på bare tre ingredienser, oppskriften finner du HER!

blåbær og amerikanske pannekaker

Til en person (6 pannekaker) trenger du:

1 egg

25 g smør

1 dl melk

1 del mel (for glutenfritt: Toro glutenfri kake mix)

1 ts bakepulver

1 ts sukker

klype salt

blåbær

Slik gjør du:

1.Smelt smør og bland inn egg og melk.

2.Ta det tørre på i bollen og rør raskt om ett par ganger. For å hjelpe de amerikanske pannekakene til å heve er det viktig å ikke piske.

3.La røren svelle i 15-30 min.

4.Ta godt med smør i pannen og hell røren ut til små lapper. Legg en liten neve blåbær på hver pannekake. Snu når det begynner å boble på den ustekte siden og stek videre i ett par sekunder på den andre siden.

5.Serveres med lønnesirup og enda mer blåbær om ønsket!

amerikanske pannekaker med blåbær
Legg gjerne igjen en kommentar om du har testet oppskriften på amerikanske pannekaker med blåbær eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Amerikanske pannekaker med blåbær
Print Recipe
Porsjoner
1 person
Porsjoner
1 person
Amerikanske pannekaker med blåbær
Print Recipe
Porsjoner
1 person
Porsjoner
1 person
Ingredienser
Porsjoner: person
Instruksjoner
  1. Smelt smør og bland inn egg og melk.
  2. Ta det tørre på i bollen og rør raskt om ett par ganger. For å hjelpe de amerikanske pannekakene til å heve er det viktig å ikke piske.
  3. La røren svelle i 15-30 min.
  4. Ta godt med smør i pannen og hell røren ut til små lapper. Legg en liten neve blåbær på hver pannekake. Snu når det begynner å boble på den ustekte siden og stek videre i ett par sekunder på den andre siden.
  5. Serveres med lønnesirup og enda mer blåbær om ønsket!
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *