Leah’s cupcakes i kremmerhus
Denne fine håndskrevne oppskriften på cupcakes i kremmerhus fikk jeg av min gode venn Leah. Jeg har lenge lengtet etter å få tid til å teste den og endelig kom dagen!
For kan det bli bedre enn muffins, is og masse godteri? Disse passer perfekt til bursdagsfest eller som helge kos. De er enkle og barnevennlige å lage, så hvorfor ikke ha en stående cupcakes i kremmerhus servering på neste fest!
Fyll de med favoritt isen og topp de med det beste godteriet. Dette kommer bli en ny favoritt hos alle barn!
Ønsker du flere tips og inspirasjon til barnebursdagen finner du det HER!
Cupcakes i kremmerhus oppskriften er del inn i tre deler. Muffins, Frosting og montering.
Til muffins trenger du:
2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
50 g smør
15 muffinsformer
Til frosting trenger du:
100 g philidelpiha
50 g smør
6-7 dl melis
1 ss vaniljesukker
icing farger
Til montering trenger du:
15 kremmerhus
100-200 g kokesjokolade
Is og godteri
Slik lager du muffins:
1.Egg og sukker vispes i ca 5 min til en luftig blanding.
2.Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen.
3.Vekselsvis røres mel blandingen og melken inn i røren med en slikkepott.
4.Smelt smør og det godt inn i røren.
5.Fyll muffinsformene halv fulle med røre. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Avkjøl.
Slik lager du frosting:
1.Smelt smøret.
2.Rør deretter forsiktig inn philadelphiaost, vaniljesukker og melis.
Slik monterer du:
1.Varm opp sjokolade over vannbad. Dekk kanten av is kremmerhuset med sjokolade og rull den i kake strø. Sett på bakepapir til sjokoladen er stivnet.
2.Evt. Skjær kantene på muffinsene slik at de får plass i is kremmerhusene.
3.Legg en kule med is i kremmerhuset og sett på muffinsen.
4.Ta frosting på muffinsen og dekorer med godteri eller kake strø.
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager Leah’s cupcakes i kremmerhus eller har spørsmål om oppskriften.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Leah & Isabelle
- 2 Egg
- 2 dl sukker
- 3 dl Mel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 dl Melk
- 50 g Smør
- 100 g philadelphia
- 50 g Smør
- 6-7 dl melis
- 1 ss vaniljesukker
- icing farger
- 15 is kremmerhus
- 100-200 g kokesjokolade
- iskrem
- godteri, kakestrøssel
- Egg og sukker vispes i ca 5 min til en luftig blanding.
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen.
- Vekselvis røres mel blandingen og melken inn i røren med en slikkepott.
- Smelt smør og det godt inn i røren.
- Fyll muffinsformene halv fulle med røre. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Avkjøl.
- Smelt smøret. Rør deretter forsiktig inn philadelphiaost, vaniljesukker og melis.
- Varm opp sjokolade i vannbad. Dekk kanten av is kremmerhuset med sjokolade og rull den i kake strø. Sett på bakepapir til sjokoladen er stivnet.
- Skjær kantene på muffinsene slik at de får plass i is kremmerhusene.
- Legg en kule med is i kremmerhuset og sett på muffinsen.
- Ta frosting på muffinsen og dekorer med godteri eller kake strø.