Jordbær og hylleblomst kake
En festlig kake med smak av sommerens eget gull, nemlig jordbær og hylleblomst. Kaken kan lages både fri for gluten og melk.
Ingredienser
Sukkerbunn:
Jordbær mousse:
Hylleblomst mousse:
Ekstra:
Instruksjoner
Sukkerbunn:
  1. 1.Tempererte egg og sukker piskes i 10 min på høy hastighet.
  2. Sett ned til middels hastighet og tilsett vannet. Pisk i 3-4 minutter til.
  3. Sikt mel og potetmel. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott slik at du beholder luften i røren.
  4. Fordel røren i to spring former på 20 cm kledd med bakepapir, eller forhøy kanten på en springformen med bakepapiret.
  5. Stek midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca 20 min om du har to former og 30 min om du har en form.
  6. Avkjøl helt og sett kaldt til du skal montere kaken.
Jordbær mousse:
  1. Legg gelatin i kaldt vann.
  2. Knus jordbær og sukker med en stavmixer.
  3. Varm opp jordbær pureen. Klem ut vannet av gelatin bladet og rør det ut i den varme pureen til den er oppløst. La stå til den er blitt romtemperert.
  4. Pisk kremfløten og vend inn jordbær pure og sitronsaft.
  5. Sett kaldt til den er helt stiv minst 1,5 time.
Hylleblomst mousse:
  1. Legg gelatin i kaldt vann i 2-3 minutter.
  2. Varm opp saften og rør inn gelatin bladet. La stå til romtemperatur.
  3. Pisk opp krem.
  4. Del eggeplommen og eggehviten hver for seg.
  5. Rør eggeplommen forsiktig inn i kremet.
  6. Visp eggehviten til fast skum. Vend den forsiktig inn i kremen.
  7. La stå til helt stiv minst 1,5 time.
Montering:
  1. Del bunnene i 2. (evt. 4 om du laget en stor)
  2. Dynk bunnene godt med veske hver gang du legger på ett nytt lag.
  3. Lage en sirkel av cool-whip rundt kanten på bunnen og fyll den deretter med mousse.
  4. Avslutt med en bunn. Legg ett tynt- tynt lag med cool-whip rundt hele kaken for å feste smuler. Sett kaldt i 30 min.
  5. Ta resten av cool-whip og smør den rundt kaken eller dekorer toppen av kaken med den.
  6. Dekorer gjerne med friske jordbær, hylleblomst og sitronmelisse.
  7. Sett jordbær og hylleblomst kaken kaldt til du skal servere.