Hjemmelaget Cool-Whip
Cool-Whip er en amerikansk krem som ofte blir brukt som kake topping eller i no bake oppskrifter. I USA får man kjøpt den ferdig laget i butikk, men det går helt fint å lage hjemmelaget Cool-whip. Den er rask å piske sammen. Ett bra alternativ til vanlig krem, spesielt på varme dager da den holder seg bedre i varmen enn vanlig pisket krem.
OBS! Siden kremen inneholder gelatin egner den seg ikke til bruk under marsipanlokk, da gelatin får marsipan til å smelte.
HER finner du oppskrifter på kaker og desserter hvor Cool-whip er brukt!
Cool-whip er fastere enn vanlig pisket kremfløte og har en lett smak av vanilje. Den kan fryses ned, dermed er det en bra krem å bruke når du skal lage ting i forkant eller vil ha noe godt i fryseren til spontane gjester. Rett og slett en krem som er super anvendelig!
Trenger du en laktosefri krem er det bare å kjøpe kremfløte uten laktose og følge oppskriften som normalt.
Til en porsjon hjemmelaget cool-whip trenger du:
3 dl kald kremfløte
1 del melis
1/2 ts vanilje essens
1 ts gelatinpulver
4 ts vann
Slik gjør du:
1.Pisk kremfløte, melis og vanilje essens lett sammen. Sett kaldt!
2.Ha gelatinpulver og vann i en liten skål. Sett i mikroen i 30 sek, rør lett og pass på at all gelatinen er oppløst.
3.Hell forsiktig i gelatinen mens du pisker kremen på lav hastighet. Pass på så du ikke treffer vispen mens du heller.
4.Pisk kremen på høy hastighet til den er passe stiv.
5.Oppbevares kaldt frem til bruk.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd deg på hjemmelaget cool-whip eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 3 dl kald kremfløte
- 1 dl melis
- 1/2 ts vaniljeessens
- 1 ts gelatinpulver
- 4 ts Vann
- Pisk kremfløte, melis og vanilje essens lett sammen. Sett kaldt!
- Ha gelatinpulver og vann i en liten skål. Sett i mikroen i 30 sek, rør lett og pass på at all gelatinen er oppløst.
- Hell forsiktig i gelatinen mens du pisker kremen på lav hastighet. Pass på så du ikke treffer vispen mens du heller.
- Pisk kremen på høy hastighet til den er passe stiv.
- Oppbevares kaldt frem til bruk.