Eggnog
Eggnog er blitt min absolute favoritt drikk i julen! Den er så fyldig og rund i smaken og er like god varm som kald, så det passer perfekt å lage opp litt og kose seg ved flere anledninger.
Siden jeg hverken er så glad i kakao eller gløgg, har jeg omsider funnet en drikk av min smak. Eggnog er så utrolig tilfredstillende! Drikken er veldig mektig, så ett glass holder nok for de aller fleste.
Oppskriften er fra Jamie Oliver. Hvorfor komme opp med en egen når jeg umulig vil kunne lage en bedre oppskrift enn denne!
Eggnog kan oppbevares kaldt i kjøleskapet i flere dager. Pass på at ingrediensene har god holdbarhet.
Til jul er det ikke bare gode drikker som står på menyen med også små kaker! Inviter på julekos med eggnog og pepperkaker. Her finner du en super oppskrift på pepperkaker!
Til 8 glass eggnog trenger du:
7 dl hel melk
3 dl kremfløte
3 kanelstenger
1 vaniljestang
1 ts nyrevet muskat
5 Egg
1 dl sukker
Slik gjør du:
1.Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha alt sammen i en kjele.
2.Ha i melk, kremfløte, kanelstenger og revet muskat.
3.På medium varme lar du det koke lett opp før du tar kjelen av platen.
4.Skill eggehvite og plommene fra hverandre.
5.Miks eggeplommer og sukker til det tykner.
6.Sikt i melkeblandingen og visp sakte til du får en jevn blanding.
7.Pisk eggehvitene i en egen bolle til det skapes myke ringer.
8.Vend forsiktig eggehviten inn i resten til alt er godt blandet.
9.Serveres med ett dryss av nyrevet muskatnøtt.
Del gjerne hva du synes om oppskriften på eggnog i kommentarfeltet, eller legg igjen spørsmål om det er noe du lurer på!
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
-Belle
- 7 dl hel melk
- 3 dl kremfløte
- 3 kanelstenger
- 1 vaniljestang
- 1 ts nyrevet muskat
- 5 Egg
- 1 dl sukker
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha alt sammen i en kjele.
- Ha i melk, kremfløte, kanelstenger og revet muskat.
- På medium varme lar du det koke lett opp før du tar kjelen av platen.
- Skill eggene.
- Miks eggeplommer og sukker til det tykner.
- Sikt i melkeblandingen og visp sakte til du får en jevn blanding.
- Pisk eggehvitene i en egen bolle til det skapes myke ringer.
- Forsiktig vender du eggehviten inn i resten til alt er godt blandet.
- Serveres med ett dryss av nyrevet muskatnøtt.
4 kommentarer
Randi
Beste eggnog oppskriften jeg har prøvd. Alle her i huset elsker den.
Isabelle
Så gøy å høre at den falt i smak! 🙂
Tina
Jeg vil gjerne servere denne varm, men helst ikke stå og lage den mens gjestene er der! Kan den lages på forhånd og varmes opp på noe vis, uten at den blir ødelagt?
Isabelle
Hei Tina! Du kan følg oppskriften frem til og med punkt 6, avkjøle og sette den kaldt til du skal servere. Obs! Husk å sette eggehviten kaldt frem til den skal piskes. Når du ønsker å servere varmer du melkeblandingen lett opp og fortsetter med steg 7 osv.
Håper det smaker!
Belle