Vannbakkels
Porsjoner
20
vannbakkels
Koke/steketid
20
minutter
Porsjoner
20
vannbakkels
Koke/steketid
20
minutter
Ingredienser
75
g
siktet mel
1/2
ts
Salt
57
g
usaltet smør
0,9
dl
Vann
2
ss
Melk
1
ts
sukker
1/4
ts
vaniljeessens
2
Egg
fyll og kokesjokolade
Instruksjoner
Ha smør, vann, mel, sukker og vaniljesukker i en kjele på medium varme til smøret smelter.
Kok lett opp og ta kjelen av platen.
Sikt inn mel og salt, rør godt rundt med en tre sleiv. Avkjøl til romtemperatur.
Sett kjelen på platen igjen og rør inn eggene til deigen blir fast igjen.
Dekk stekepanner med bakepapir. Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut valnøtt store topper med litt mellom rom.
For å unngå brente kanter tar du litt vann på fingrene og glatt ut eventuelle tupper som er oppstått.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
Avkjøl helt og fyll med ønsket fyll.
Smelt sjokolade, la den avkjøles før du dypper vannbakkelsene ned i sjokolade. Oppbevares kjølig til de serveres.