Gjærbakst

Luftige kanelboller med osteglasur

Kanelboller det jeg først bake selvstendig på kjøkkenet og ble for en etter skoletid favoritt. Denne oppskriften gir deg luftige boller som smelter på tungen. Med oste glasur blir den eksklusiv gi deg en ny opplevelse av den klassiske kanelbollen. Er du klar for å fylle huset med en himmelsk luft av ny baks, da vil jeg anbefale deg å teste denne oppskriften.

Håper det smaker!

-BELLE

 


Kanelboller i langpanne med osteglasur
Print Recipe
Luftige kanelboller i langpanne med osteglasur.
Porsjoner
12 store boller i langpanne
Porsjoner
12 store boller i langpanne
Kanelboller i langpanne med osteglasur
Print Recipe
Luftige kanelboller i langpanne med osteglasur.
Porsjoner
12 store boller i langpanne
Porsjoner
12 store boller i langpanne
Ingredienser
Deig:
Fyll:
Osteglasur:
Porsjoner: store boller i langpanne
Instruksjoner
  1. Varm melken til 37 grader, ta av platen og tilsett smuldret gjær. Rør til all gjæren er oppløst i melken.
  2. Elt 10 dl av melet, sukker, kardemomme og salt sammen med gjær blandingen.
  3. Tilsett egget og det romtempererte smøret. Elt deigen til den blir smidig. Om deigen er klissete tilsetter du mer mel til deigen ikke sitter fast i bollen lenger.
  4. Sett deigen til heving i ca 1 time.
  5. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
  6. Strø litt mel utover kjøkkenbenken, del deigen i to og kjevle deigen til et rektangel. Smør fyllet jevnt utover og rull den sammen til en lang pølse, start i den korteste enden. Del den opp i 6 like store deler.
  7. Gjenta prosessen med den andre deig.
  8. Smør formen lett med smør før du setter bollene der med passe mellomrom.
  9. La bollene heve til dobbel størrelse i ca 45 min ett lunt sted.
  10. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.
Osteglasuren:
  1. Mens bollene stekes mikser du sammen alle ingrediensen til en smidig blanding.
  2. Fordel glasuren utover bollene mens de fremdeles er varme.
Del denne oppskriften

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *