Sjokoladekuler med kokos og pistasjenøtter
Lyst på noe godt, raskt og enkelt? Da er sjokoladekuler hva du er ute etter. Om 20 minutter står du klar til å nyte!
Da jeg var femten år hadde jeg en sjokoladekule periode, etter at min lillesøster kom hjem med noen kuler og en oppskrift. Etter første smak var vi solgt. Det ble mange sjokoladekuler i tiden etter dette.. Man kan vel si at sjokoladekuler ble den nye kanelbollen (Les om det her)
Allergier? Da er sjokoladekuler ideelt å servere!
Havregryn er hovedingrediensen i sjokoladekulene, det betyr at de er naturlig glutenfrie. Men jeg vil påpeke at om du skal servere disse til noen som har glutenallergi vil jeg anbefale deg å kjøre havregryn som er spesifisert at de er glutenfri. Det kan nemlig finnes spor av gluten i vanlig havregryn og er man allergisk kan det utløse en reaksjon.
Sjokoladekuler kan lages fritt for laktose. Bruk blå Melange istedenfor smør og bytt ut melken med laktosefri melk, mandel eller havre melk.
Siden oppskriften er så enkel er den perfekt å bake med barn, det blir gøy for både liten og stor!
Det går an å være litt ekstra kreative med smak tilsetninger og strø. Hva med noen rom dråper i røren eller appelsin essens. Til strø er kokos eller perlesukker klassikere, men være ikke redd for å prøve de knuste pistasjenøttene det er himmelsk godt!
Holdbarheten til sjokoladekulene er ganske lang så lenge de oppbevares i kjøleskapet og at holdbarhets datoen på melken ikke overstiges. Men jeg vil anbefaler at de spises innen en uke, noe jeg tror du vil klare helt fint!
Til 15 sjokoladekuler trenger du:
4 dl havregryn (glutenfritt: Axa glutenfrie havregryn)
100 g romtemperert smør (laktose fritt: Blå Melange)
1 dl sukker
2 ss bake kakao
2 ss melk (laktose fritt: Laktosefri melk / havre melk / mandel melk)
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
Strø: Kokosmasse, pistasj nøtter, perlesukker
Slik gjør du:
1.I en bolle blander du romtempererte smøret og sukker med en gaffel.
2.Ha i resten av ingrediensene og bland det godt sammen med en sleiv.
3.Form kuler med hendene og legg de på ett fat. Obs! vask deg på hendene.
4.Rull kulene godt rundt i strøet du har valg.
5.Finito! Sjokoladekulene oppbevares i kjøleskapet frem til de serveres!
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver på oppskriften sjokoladekuler eller har noen spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- KeywordSjokoladekuler
Porsjoner | Forberedelse |
15 sjokoladekuler | 20 min |
|
|
|
Sjokoladekuler er enkelt å lage og smaker himmelsk. Passer bra som helgekos eller i en fin skål på kakebordet. Kan lages fri for gluten og laktose.
|
- 100 g Smør Laktose fritt: Blå Melange
- 1 dl sukker
- 4 dl havregryn Gluten fritt: Axa glutenfri havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts Salt
- 2 ss bake kakao
- 2 dl Melk Laktose fritt: Laktosefri melk / havre melk / mandel melk
- Strø av ønske: Kokosmasse, knuste pistasjnøtter, perlesukker
- I en bolle blander du romtemperert smør og sukker hvit med en gaffel.
- Ha i resterende ingredienser og bland det godt sammen med en sleiv.
- Rull kuler med hendene og legg de på ett fat. Obs! Vaske deg på hendene.
- Rull kulene i ønsket strø.
- Oppbevares kaldt frem til servering.
Én kommentar
Hilde
Disse var veldig gode! Skal uten tvil lage de på nytt i neste uke.