17 mai,  Kjeks og Små kaker

Sjokolade muffins med smørkrem

tre sjokolade muffins med smørkrem

Sjokolade muffins, yam yam! Muffins er definitivt undervudert, iallfall hos meg. Men du, så godt det er. Beste av alt man kan spiste flere stykker før man i det hele tatt er på samme menge som ett kakestykke er og sånt liker jeg!

Disse sjokolade muffinsene kan lages melkefri og glutenfri. Jeg har skrevet i oppskriften hva du skal bruke som alternativ. Husk at havre melk kan inneholde sport av gluten om det ikke står spesifisert at det er glutenfritt, så hør med de du baker til om det går bra for dem, isåfall kan du kombinere og dermed dekke flere allergier i en muffins!

Lyst på andre spennende muffins smaker finner du oppskrifter på det HER!

17 mai muffins med sjokolade

Viftene som er på muffinsene har jeg laget selv, så søte og løfter utrykket på muffinsene til ett nytt nivå. Her er de laget i de norske fargene til 17 mai, men du kan så klart lage de i hvile farger som passer din begivenhet! Du finner fremgangs måten HER!

Sjokolade muffins med smørkrem og bær til 17 mai

Til 15 sjokolade muffins trenger du:

100 g smør (For melkefri bruk: Blå melange)

1 dl melk (For melkefri bruk: Havremelk)

2 egg

2 dl sukker

4 dl mel (For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix)

1,5 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

3 ss kakao pulver

1 ts salt

Til smør krem trenger du:

100 g margarin (for melkefri: Blå melange)

300 g siktet melis

1,5 ts vaniljesukker

3 ss melk (for melkefri: havre melk)

Slik lager du muffins:

1.Smelt smør og hell i melken.

2.Pisk egg og sukker til eggedosis.

3.Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.

4.Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.

5.Fyll muffinsformer 2/3 fulle.

6.Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.

Slik lager du smørkrem:

1.Pisk romtemperert margarin og siktet melis til en jevn blanding.

2.Tilsett gradvis resten av ingrediensene.

3.Pisk til kremen er lett og luftig. Ta en tre sleiv og rør hardt rundt slik at du slå ut luftbobler av kremen.

sjokolade muffins med smørkrem
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøver oppskriften på sjokolademuffins eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Sjokolade muffins med smørkrem
Print Recipe
Super enkel sjokolade muffins med smørkrem som kan lages fri for gluten og melk.
Porsjoner
15 muffins
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner
15 muffins
Koke/steketid
10-12 min
Sjokolade muffins med smørkrem
Print Recipe
Super enkel sjokolade muffins med smørkrem som kan lages fri for gluten og melk.
Porsjoner
15 muffins
Koke/steketid
10-12 min
Porsjoner
15 muffins
Koke/steketid
10-12 min
Ingredienser
Sjokolade muffins:
Smørkrem:
Porsjoner: muffins
Instruksjoner
Sjokolade muffins:
  1. Smelt smør og hell i melken.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.
  4. Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
  5. Fyll muffinsformer 2/3 fulle.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Smørkrem:
  1. Pisk romtemperert margarin og siktet melis til en jevn blanding.
  2. Tilsett gradvis resten av ingrediensene.
  3. Pisk til kremen er lett og luftig. Ta en tre sleiv og rør hardt rundt slik at du slå ut luftbobler av kremen.
Del denne oppskriften

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *