Sjokolade muffins med smørkrem
Super enkel sjokolade muffins med smørkrem som kan lages fri for gluten og melk.
Porsjoner
15
muffins
Koke/steketid
10-12
min
Porsjoner
15
muffins
Koke/steketid
10-12
min
Ingredienser
Sjokolade muffins:
100
g
Smør
For melkefri bruk: Blå Melange
1
dl
Melk
For melkefri bruk: Havre melk
2
Egg
2
dl
sukker
4
dl
Mel
For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix
1,5
ts
bakepulver
2
ts
vaniljesukker
3
ss
kakao
1
ts
Salt
Smørkrem:
100
g
Smør
For melkefri bruk: Blå Melange
300
g
melis
1,5
ts
vanilje sukker
3
ss
Melk
For melkefri bruk: Blå Melange
Instruksjoner
Sjokolade muffins:
Smelt smør og hell i melken.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.
Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Smørkrem:
Pisk romtemperert margarin og siktet melis til en jevn blanding.
Tilsett gradvis resten av ingrediensene.
Pisk til kremen er lett og luftig. Ta en tre sleiv og rør hardt rundt slik at du slå ut luftbobler av kremen.