Sjokolade muffins med smørkrem
Sjokolade muffins, yam yam! Muffins er definitivt undervudert, iallfall hos meg. Men du, så godt det er. Beste av alt man kan spiste flere stykker før man i det hele tatt er på samme menge som ett kakestykke er og sånt liker jeg!
Disse sjokolade muffinsene kan lages melkefri og glutenfri. Jeg har skrevet i oppskriften hva du skal bruke som alternativ. Husk at havre melk kan inneholde sport av gluten om det ikke står spesifisert at det er glutenfritt, så hør med de du baker til om det går bra for dem, isåfall kan du kombinere og dermed dekke flere allergier i en muffins!
Lyst på andre spennende muffins smaker finner du oppskrifter på det HER!
Viftene som er på muffinsene har jeg laget selv, så søte og løfter utrykket på muffinsene til ett nytt nivå. Her er de laget i de norske fargene til 17 mai, men du kan så klart lage de i hvile farger som passer din begivenhet! Du finner fremgangs måten HER!
Til 15 sjokolade muffins trenger du:
100 g smør (For melkefri bruk: Blå melange)
1 dl melk (For melkefri bruk: Havremelk)
2 egg
2 dl sukker
4 dl mel (For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix)
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao pulver
1 ts salt
Til smør krem trenger du:
100 g margarin (for melkefri: Blå melange)
300 g siktet melis
1,5 ts vaniljesukker
3 ss melk (for melkefri: havre melk)
Slik lager du muffins:
1.Smelt smør og hell i melken.
2.Pisk egg og sukker til eggedosis.
3.Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.
4.Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
5.Fyll muffinsformer 2/3 fulle.
6.Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Slik lager du smørkrem:
1.Pisk romtemperert margarin og siktet melis til en jevn blanding.
2.Tilsett gradvis resten av ingrediensene.
3.Pisk til kremen er lett og luftig. Ta en tre sleiv og rør hardt rundt slik at du slå ut luftbobler av kremen.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøver oppskriften på sjokolademuffins eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 100 g Smør For melkefri bruk: Blå Melange
- 1 dl Melk For melkefri bruk: Havre melk
- 2 Egg
- 2 dl sukker
- 4 dl Mel For glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ss kakao
- 1 ts Salt
- 100 g Smør For melkefri bruk: Blå Melange
- 300 g melis
- 1,5 ts vanilje sukker
- 3 ss Melk For melkefri bruk: Blå Melange
- Smelt smør og hell i melken.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Hell i smør blandingen i eggedosisen og rør det sammen.
- Bland alt det tørre godt sammen og rør det gradevis inn i det våte til en jevn blanding.
- Fyll muffinsformer 2/3 fulle.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
- Pisk romtemperert margarin og siktet melis til en jevn blanding.
- Tilsett gradvis resten av ingrediensene.
- Pisk til kremen er lett og luftig. Ta en tre sleiv og rør hardt rundt slik at du slå ut luftbobler av kremen.
2 kommentarer
Anne
Så flotte. Nå gleder jeg meg til 17-mai!
Isabelle
Gøy å høre! Håper det ble en fin feiring 😀