Sitron ostekake med brownie og bringebær
Hva er vel bedre enn en klassisk sitron ostekake? Passer til alle selskap og blir en fargeklatt på kakebordet. Her har jeg laget en vri på den klassiske ostekaken og satt den på en bunn av brownie. Og WOW! Hvor sinnsykt godt det er. Mektig men så tilfredstillende! Alle behov blir dekket av både sjokolade suget og ønsket om noe friskt.
Viste du at man fin kan lage ostekake fri for melk? Og vet du hva det beste av alt er? At ingen, absolutt ingen vil kunne peke ut hvilken kake som er den allergi vennlige. Om du ikke tror meg kan jeg fortelle at kaken på bildet er laget helt fri for melkeprodukter og med glutenfri brownie. Smaken får jeg dessverre ikke delt her gjennom skjermen, så inntil videre må du bare stole på meg; den smaker minst like godt som den ser ut til.
I ingrediens listen har jeg lagt inn alternativer for deg til både en melkefri og glutenfri ostekake. Vel bekomme!
Til en sitron ostekake med brownie og bringebær trenger du: (26 cm springform)
Brownie bunn:
3 Egg
4 dl sukker
150 g Smør (for melkefri: Blå melange)
3 dl Mel (for glutenfri: toro glutenfri kake mix)
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts Salt
Sitron ostekaken:
1 pakke sitron gelé
2,5 dl vann
3 dl kremfløte (for melkefri: Vispbar havre fløte)
1 boks seterrømme (for melkefri: Oatly iMat Fraiche)
200 g philadelpia ost (for melkefri: Oatly påMackan Naturell)
4 ss melis
sitronsaft etter ønske
Gelè lokket:
1 pakke sitrongelè
2,5 dl vann
Friske bringebær
Slik gjør du:
Brownie bunn:
1.Visp egg og sukker sammen.
2.Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
3.Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
4.Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25 min. Avkjøl i formen.
Sitron ostekaken:
1.Kok opp 2,5 dl vannet, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl på benken mens du lager resten.
2.Miks philidelpiaost, seterrømme og melis godt sammen.
3.Pisk kremfløten til en lett krem.
4.Rør kremen og gelèen inn i oste blandingen.
5.Smak til med sitronsaft om du ønsker en sterkere smak på fyllet.
6.Hell røren over brownie bunnen og settes kaldt i minst 4 timer.
Gelè lokket:
1.Kok opp 2,5 dl vann, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl til romtemperatur.
2.Hell sitron gelè forsiktig over ostekaken og fordel bringebær jevnt utover kaken.
3.Sett kaldt i minst to timer før servering.
Kaken oppbevares i kjøleskap. Sett frem 10-15 minutter før servering.
Ostekake er min absolutte favoritt kake. Med så mange variasjoner på smaks kombinasjoner skal det mye til for å gå lei. Har du for eksempel smakt en jordbær og kiwi ostekake eller laget en ostekake for to personer? Kun fantasien setter grenser. HER finner du flere oppskrifter på ostekaker!
Legg gjerne igjen en kommentar om har prøvd oppskriften på sitron ostekake med brownie og bringebær eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 1 pakke sitron gelè
- 2,5 dl Vann
- 3 dl kremfløte (for melkefri: Vispbar havre fløte)
- 1 boks seterrømme (for melkefri: Oatly iMat Fraiche)
- 200 g philadelphiaost (for melkefri: Oatly påMackan Naturell)
- 4 ss melis
- Sitronsaft etter ønske
- 1 pakke sitron gelè
- 2,5 dl Vann
- friske bringebær
- Visp egg og sukker sammen.
- Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
- Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min. Avkjøl i formen.
- Kok opp 2,5 dl vannet, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl på benken mens du lager resten.
- Miks philidelpiaost, seterrømme og melis godt sammen.
- Pisk kremfløten til en lett krem.
- Rør kremen og gelè inn i oste blandingen.
- Smak til med sitronsaft om du ønsker en sterkere smak på fyllet.
- Hell røren over brownie bunnen og settes kaldt i minst 4 timer.
- Kok opp 2,5 dl vann, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl til romtemperatur.
- Hell sitron gelè forsiktig over ostekaken og fordel bringebær jevnt utover kaken.
- Sett kaldt i minst to timer før servering.
- Kaken oppbevares i kjøleskap. Sett frem 10-15 minutter før servering.