Sitron ostekake med brownie og bringebær
En klassisk sitron ostekake spritet opp med brownie bunn og gelè lokk samt bringebær. Kan lages glutenfri og melkefri.
Ingredienser
Brownie bunn:
3
Egg
4
dl
sukker
150
g
Smør
(for melkefri: Blå melange)
3
dl
Mel
(for glutenfri: Toro glutenfri kake mix)
4
ss
kakao
2
ts
vaniljesukker
1
ts
Salt
Sitron ostefyll:
1
pakke
sitron gelè
2,5
dl
Vann
3
dl
kremfløte
(for melkefri: Vispbar havre fløte)
1
boks
seterrømme
(for melkefri: Oatly iMat Fraiche)
200
g
philadelphiaost
(for melkefri: Oatly påMackan Naturell)
4
ss
melis
Sitronsaft
etter ønske
Gelè lokk:
1
pakke
sitron gelè
2,5
dl
Vann
friske bringebær
Instruksjoner
Brownie bunn:
Visp egg og sukker sammen.
Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min. Avkjøl i formen.
Sitron ostefyll:
Kok opp 2,5 dl vannet, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl på benken mens du lager resten.
Miks philidelpiaost, seterrømme og melis godt sammen.
Pisk kremfløten til en lett krem.
Rør kremen og gelè inn i oste blandingen.
Smak til med sitronsaft om du ønsker en sterkere smak på fyllet.
Hell røren over brownie bunnen og settes kaldt i minst 4 timer.
Gelè lokk:
Kok opp 2,5 dl vann, hell i sitron gelè pulveret og rør til alt sukker er oppløst. Avkjøl til romtemperatur.
Hell sitron gelè forsiktig over ostekaken og fordel bringebær jevnt utover kaken.
Sett kaldt i minst to timer før servering.
Kaken oppbevares i kjøleskap. Sett frem 10-15 minutter før servering.